ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν Κύπριοι μεταξύ των θυμάτων

Οδηγίες προς τους Κύπριους του Λονδίνου και σε όσους έχουν σκοπό να ταξιδέψουν στην πόλη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν Κύπριοι ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης στο βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρονται και τα στοιχεία επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Β. Ιρλανδίας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Κατόπιν διερεύνησης του σοβαρού περιστατικού (περιοχή Westminster) μέσω της Ύπατης Αρμοστείας Λονδίνου και των βρετανικών αρχών, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής κύπριοι πολίτες ανάμεσα στα θύματα και στους τραυματίες ή που να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι βρετανικές αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε όλη την περιοχή και προτρέπονται οι πολίτες όπως αποφεύγουν να προσεγγίζουν την περιοχή πλησίον του βρετανικού κοινοβουλίου καθώς και τις περιοχές Whitehall, Victoria street μέχρι Broadway, Victoria Embankment μέχρι Embankment tube, Lambeth bridge και Westminster bridge.

Παρακαλούνται οι κύπριοι πολίτες που ευρίσκονται στη Μεγάλη Βρετανία, ιδιαίτερα στο Λονδίνο ή προγραμματίζουν να ταξιδέψουν εκεί το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ακολουθούν προσεκτικά τις οδηγίες των βρετανικών αρχών και παρακολουθούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η Ύπατη Αρμοστεία στο Λονδίνο είναι διαθέσιμη για τους κύπριους πολίτες και για περισσότερες πληροφορίες οι άμεσα ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα πιο κάτω τηλέφωνα για σκοπούς προξενικής αρωγής, κυρίως στη περίπτωση που δεν έχουν εντοπίσει ή επικοινωνήσει με εκεί οικείους τους.


Στοιχεία επικοινωνίας: Υπάτη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Β. Ιρλανδίας

13 St James's Square
London SW1Y 4LB
Τηλ: +44 (0) 207 321 4100
Φαξ: +44 (0) 207 321 4165/4164
E-mail : cyprusinuk@mfa.gov.cy

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση