ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άφαντος παραμένει ο 27χρονος δραπέτης

Μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες οι φυλακές διαμηνύει η διευθύντρια των φυλακών

ΚΥΠΕ

Χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα συνεχίζονται και σήμερα, για δεύτερη ημέρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό του Ιrakli Guruli, 27 ετών, ο οποίος απέδρασε προχθές μαζί με ακόμη έναν συγκρατούμενο του από τις Κεντρικές Φυλακές.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους δήλωσε ότι έχει αρχίσει ήδη η ποινική και πειθαρχική διερεύνηση των ευθυνών των τριών μελών του προσωπικού, τα οποία υπηρετούσαν στο Κέντρο Ελέγχου των Φυλακών, όπου βρίσκονται τα κλειστά συστήματα παρακολούθησης, το σύστημα συναγερμού και το σύστημα lazer.

Οι πειθαρχικές ευθύνες των τριών δεσμοφυλάκων, οι οποίοι έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, θα διερευνηθούν από τον ερευνώντα λειτουργό που διόρισε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ενώ η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης θα γίνει από την Αστυνομία.

Από την προκαταρκτική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, σύστημα lazer και σύστημα συναγερμού το οποίο καλύπτει περιμετρικά το χώρο της νεκρής ζώνης των Φυλακών, κατά τη διάρκεια του συμβάντος βρισκόταν σε αθόρυβη λειτουργία και ενώ ηχούσαν για περίπου 1 ώρα, τα άτομα που υπηρετούσαν στο Κέντρο Ελέγχου δεν το είχαν αντιληφθεί.

Η κα. Αριστοτέλους απέρριψε τις επικρίσεις των κομμάτων περί χαλάρωσης των μέτρων ασφάλειας των φυλακών που οδήγησε στην απόδραση των κρατουμένων, κάνοντας λόγο για ένα μεμονωμένο περιστατικό που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον ανθρώπινο παράγοντα και σε καμία περίπτωση, όπως είπε, δεν αντανακλά στο υψηλό επίπεδο των σύγχρονων και αναβαθμισμένων συστημάτων ασφαλείας που διαθέτει το Τμήμα Φυλακών.

Η κα. Αριστοτέλους τόνισε επίσης την ανάγκη όπως οι Κεντρικές Φυλακές αφεθούν μακριά από οποιεσδήποτε πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι σε περίπτωση που από τη διερεύνηση της υπόθεσης προκύψουν οποιεσδήποτε ευθύνες εναντίον οποιουδήποτε άλλου προσώπου αυτές θα αποδοθούν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση