ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:16
 

Άσκηση για αεροπορικό ατύχημα στο αεροδρόμιο Πάφου

Η άσκηση φέτος πραγματοποιείται εκτός του περιφραγμένου χώρου του αεροδρομίου

Newsroom K

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο βελτίωσης της ετοιμότητας των μέσων και του προσωπικού του συστήματος Έρευνας Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης σε συνεργασία με την διαχειρίστρια εταιρεία των αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου Hermes Airport πραγματοποιεί σήμερα άσκηση έρευνας και διάσωσης με την ονομασία "Τεύκρος 2017" .

Η άσκηση φέτος πραγματοποιείται εκτός του περιφραγμένου χώρου του αεροδρομίου, με συντονιστή το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ως αρμόδια αρχή.

Στην άσκηση, πέρα από το ΚΣΕΔ, συμμετέχουν η Hermes, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που είναι εντεταλμένη για πυρόσβεση και διάσωση, η Αστυνομία του Αερολιμένα και της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου, καθώς επίσης η Εθνική Φρουρά, η Πολιτική Άμυνα, το Τμήμα Δασών και η ΕΜΑΚ.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την ύπαρξη αεροπορικού ατυχήματος στην ξηρά.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, πολιτικό επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο αφίχθη από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να προσγειωθεί στον Διεθνή Αερολιμένα Πάφου, κατά τη διαδικασία προσγείωσης έχει χάσει τον ένα κινητήρα.

Ο Πύργος Ελέγχου έχει θέσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής προσγείωσης, το αεροσκάφος έχει χάσει και τη δεύτερη μηχανή του, με αποτέλεσμα να συντριβεί ενάμισι χιλιόμετρο νοτιοανατολικά του κέντρου του διαδρόμου του Αερολιμένα Πάφου κοντά στο Δασούδι.

Στο αεροσκάφος επιβαίνουν, σύμφωνα με το σενάριο, πενταμελές πλήρωμα και τριάντα επιβάτες.

Επίσης, το σενάριο προβλέπει ότι οι 7 θα είναι σοβαρά τραυματισμένοι εντός της ατράκτου του αεροσκάφους, 21 νεκροί, που ήταν εντός και εκτός της ατράκτου, και 7 αγνοούμενοι.

Μετά την κλήση που λαμβάνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις πληροφορίες από τον Πύργο Ελέγχου, σύμφωνα με το σενάριο, αναφέρεται ότι προκλήθηκε πυρκαγιά στο σημείο της συντριβής και κάποια άτομα χρήζουν διάσωσης.

Όπως πληροφορήθηκε η Πυροσβεστική, το αεροσκάφος δεν μετέφερε επικίνδυνα υλικά.

Ακολούθως, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, εφαρμόζοντας το δικό της σχέδιο δράσης, ανταποκρίνεται με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον πυροσβεστικό σταθμό αεροδρομίου Πάφου, ενώ από τον πυροσβεστικό σταθμό Πάφου ανταποκρίνεται με ένα βυτιοφόρο όχημα αφρού και ένα όχημα διάσωσης.

Στο επεισόδιο θα ανταποκριθεί ο σταθμάρχης του αεροδρομίου που ήταν καθήκον και ο αξιωματικός υπηρεσίας του πυροσβεστικού σταθμού Πάφου, ενώ κανονικά ενεργοποιήθηκε και η Συντονιστική ομάδα χειρισμού κρίσεων, η οποία λειτουργεί στο ΚΣΕΔ.

Στο σημείο του συμβάντος θα λειτουργήσει επίσης σταθμός διοίκησης επεισοδίου και εκεί προσήλθαν όλοι οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρεί σε άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς και ακολούθησε η διάσωση των ατόμων που βρίσκονται εντός της ατράκτου.

Επίσης, η έρευνα και ο εντοπισμός των επτά αγνοουμένων , σύμφωνα με το σενάριο, θα ανατεθούν σε τέσσερις υπηρεσίες, στην Πολιτική Άμυνα, στην Εθνική Φρουρά, στο Τμήμα Δασών και στην ομάδα της ΕΜΑΚ.

Κάποιοι εξ αυτών παραλήφθηκαν με ασθενοφόρα, ενώ κάποιοι άλλοι παραλήφθηκαν μέσω αεροδιακομιδής.

Στην συνέχεια, αφού παραλήφθηκαν, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πάφου ή στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

Σημειώνεται πως πριν λίγες μέρες είχε σημειωθεί προάσκηση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση