ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ναρκωτικά και όπλα εντόπισε η Αστυνομία στο γήπεδο Καρμιώτισσας

Στην υπόθεση εμπλέκονται 3 Ελληνοκύπριοι, εκ των οποίων οι 2 ήταν πρώην ποδοσφαιριστές

ΚΥΠΕ

Ενώπιον μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών καθώς και ενδεχόμενων άλλων εγκλημάτων, βρίσκεται η Αστυνομία, με τον εντοπισμό και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών όπως κάνναβης, αμφεταμινών και κοκαΐνης, αλλά και όπλων και πυρομαχικών. Στην υπόθεση εμπλέκονται τρεις Ελληνοκύπριοι, δύο εκ των οποίων έχουν σχέση με τις ποδοσφαιρικές ομάδες των Πάνω Πολεμιδιών και της Καρμιώτισσας.

Συνολικά κατασχέθηκαν 13 κιλά μεικτού βάρους κάνναβης, 43 γραμμάρια κοκαΐνης, 2 κιλά και 337 γραμμάρια αμφεταμίνη MDMA, 42 γραμμάρια ρητίνη κάνναβης, 1 καλάσνικοφ, 2 γεμιστήρες, 2 πυροκροτητές, 41 σφαίρες, 42 γραμμάρια εκρηκτικές ύλες και 4535 ευρώ.

Σε δηλώσεις του σήμερα στα γραφεία της ΥΚΑΝ, ο Υπεύθυνος Τύπου της Υπηρεσίας Στέλιος Σεργίδης είπε πως η ΥΚΑΝ κατείχε πληροφορία ότι τρεις Ε/κ 38, 31 και 27 ετών αντίστοιχα, από τη Λεμεσό, συνεργάζονται στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, τα οποία κρύβουν στις οικίες και στα οχήματα τους, καθώς και στον περιφραγμένο χώρο του γηπέδου της Καρμιώτισσας στη Λεμεσό, όπου εργάζονταν ο 38χρονος και ο 31χρονος. Ο πρώτος είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας των Πάνω Πολεμιδιών και διαχειριστής της καντίνας και ο δεύτερος φροντιστής της ομάδας της Καρμιώτισσας.

“Η ΥΚΑΝ έθεσε τους υπόπτους υπό παρακολούθηση και εξασφάλισε εντάλματα έρευνας τόσο για τις οικίες, τα αυτοκίνητα, το χώρο του γηπέδου και κατά την παρακολούθηση εντοπίστηκαν ο 31χρονος και ο 38χρονος στις εγκαταστάσεις του γηπέδου, ενώ κατά την προσπάθεια των μελών της ΥΚΑΝ να τους ερευνήσουν, αυτοί τράπηκαν σε φυγή, καταδιώχθηκαν και ανακόπηκαν αφού προηγουμένως ρίφθηκαν δύο προειδοποιητικοί πυροβολισμοί”, είπε.

Κατά την έρευνα στο όχημα του 31χρονου βρέθηκε ποσότητα κάνναβης 555 γραμμαρίων και 1240 ευρώ, στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκε κοκαΐνη 0,4 γραμμάρια και 3090 ευρώ. Στο αυτοκίνητο του 38χρονου, που ήταν σταθμευμένο στο χώρο του γηπέδου της Καρμιώτισσας βρέθηκε ποσότητα κάνναβης 11 κιλών, όπλο καλασνίκοφ με δύο γεμιστήρες. Σε εμπορευματοκιβώτιο και πάλι στις εγκαταστάσεις του γηπέδου βρέθηκαν διάφορες ουσίες, καθώς και 41 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, 42 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης και δύο πυροκροτητές.

Στην οικία του 27χρονου, ο οποίος συνελήφθη κατά την έρευνα, βρέθηκε 1,6 κιλά κάνναβη, 35 γραμμάρια κοκαΐνης, 20 γραμμάρια μπεζ ουσίας, 13 γραμμάρια αμφεταμίνης και 205 ευρώ.

Ο κ. Σεργίδης είπε πως ανακρινόμενοι ο 27χρονος και ο 31χρονος παραδέχθηκαν την κατοχή των τεκμηρίων που ανευρέθηκαν είτε πάνω τους είτε στο αυτοκίνητο τους, ενώ ο 38χρονος αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση της Αστυνομίας.

Την υπόθεση ναρκωτικών εξετάζει η ΥΚΑΝ ενώ τα υπόλοιπα τεκμήρια παραλήφθηκαν από το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλημάτων. Οπως είπε ο κ. Σεργίδης, ο συνδυασμός ανεύρεσης ναρκωτικών και οπλισμού οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως να έχει προλάβει ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια.

Ερωτηθείς αν οι τρεις ύποπτοι έχουν φάκελο στην Αστυνομία, ο κ. Σεργίδης απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο 38χρονος είχε απασχολήσει τις αρχές για πληροφορίες σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση