ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ολοκληρωμένη κάλυψη των ειδήσεων που το αφορούν αξιώνει το ΤΕΠΑΚ

Το Πανεπιστήμιο εκφράζει την αντίθεση του στην προβολή υποθέσεων του παρελθόντος

ΚΥΠΕ

Ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη κάλυψη των ειδήσεων που το αφορούν, αξιώνει το ΤΕΠΑΚ, το οποίο εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην επαναλαμβανόμενη, όπως αναφέρει, προβολή από τα ΜΜΕ, υποθέσεων του παρελθόντος.

Με αφορμή στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν απόσπασμα επιστολής που εστάλη από τις Αρχές του Πανεπιστημίου στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, "το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στις επαναλαμβανόμενες αναφορές στα ΜΜΕ σε υποθέσεις του παρελθόντος και αξιώνει "μια ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη κάλυψη των ειδήσεων που το αφορούν, πάντα στο όνομα της δημοκρατίας, της ελευθερίας του Τύπου και προς όφελος του Κύπριου πολίτη".

Διαμηνύει, παράλληλα, πως βρίσκεται σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και την Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, "θέτοντας με διαφάνεια όλες τις οικονομικές και άλλες δραστηριότητές του στη διάθεσή των αρμόδιων Αρχών του Κράτους για έλεγχο".

"Έχει τονιστεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ενδεχόμενα λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος δεν είναι πλέον ανεκτά από την υφιστάμενη Διοίκηση του Πανεπιστημίου και το ΤΕΠΑΚ λειτουργεί με βάση τις αρχές της χρηστής διοίκησης", συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Σε σχέση με τις υπό αναφορά ενοικιάσεις κτιρίων, το Πανεπιστήμιο υποδεικνύει πως αυτές αφορούν την περίοδο πριν από την αυτονόμηση του "και εν πάση περιπτώσει πριν το 2012, και ορισμένες από αυτές τις υποθέσεις έχουν ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης".

Υπογραμμίζει δε πως η νέα πολιτική του προωθεί την εκμετάλλευση των ιδιόκτητων κτηρίων και την απαγκίστρωση από τα ενοικιαζόμενα κτήρια με ετεροβαρή, προς το Πανεπιστήμιο, συμβόλαια και πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα ανάπτυξης των υποδομών και εξυγίανσης των οικονομικών του.

Συγκεκριμένα, συνεχίζει, έγινε εξοικονόμηση ποσού ύψους 940 χιλιάδων ευρώ ετησίως από οκτώ κτήρια που έχουν αποδεσμευθεί ή περιέλθει στην κατοχή του Πανεπιστημίου, έχουν αποδεσμευθεί άλλα τρία κτήρια εντός του 2017, με συνολική ετήσια εξοικονόμηση ύψους 130 χιλιάδων ευρώ, ενώ είναι υπό εξέλιξη η κατασκευή της Κλινικής Αποκατάστασης στην περιοχή του Παλαιού Νοσοκομείου (Β’ Πόλο Ανάπτυξης), του Κτηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών και η αποκατάσταση της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης.

Όλα αυτά τα στοιχεία, προστίθεται, περιλαμβάνονταν στην επιστολή που εστάλη στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση