ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

3800 μαθητές φιλοξενούν φέτος τα θερινά σχολεία

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα «κρατηθούν» ζωντανά για 5 εβδομάδες ακόμη τριάντα δημόσια σχολεία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το τέλος της κάθε σχολικής χρονιάς δημιουργούσε προβληματισμούς στους γονείς για το που θα αφήνουν τα παιδιά τους τις πρωινές ώρες που εργάζονται. Το προβληματισμό αυτό ήρθε να λύσει εν μέρη το υπουργείο παιδείας πριν τρία χρόνια με την λειτουργία των θερινών σχολείων.

Έτσι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα «κρατηθούν» ζωντανά για 5 εβδομάδες ακόμη τριάντα δημόσια σχολεία(24 δημόσια δημοτικά σχολεία και 6 δημόσια νηπιαγωγεία) και τα οποία φιλοξενούν στους χώρους τους από χθες και μέχρι και τις 28 Ιουλίου, περίπου 3800 παιδιά προφέροντάς τους ξέγνοιαστες, χαρούμενες και δημιουργικές διακοπές και, παράλληλα στήριξη στους εργαζόμενους γονείς.
Σε αυτά, έχουν επιλεγεί για να απασχοληθούν 603 εκπαιδευτικοί δημοτικής, προδημοτικής και ειδικής εκπαίδευσης (μόνιμοι και αδιόριστοι). Επίσης, σε αυτά θα εφαρμοστεί ένα οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων, οι οποίες είναι αφενός συνυφασμένες με τα ενδιαφέροντα, τις διαφορετικές ικανότητες και ανάγκες των παιδιών και αφετέρου, προσαρμοσμένες στις δυνατότητες του κάθε σχολικού χώρου.

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν τις μέρες τους (από τις 7:45 μέχρι τις 1:05) απασχολούμενα με δημιουργικές δραστηριότητες όπως εικαστική έκφραση, μουσική, θέατρο, φυσική αγωγή, κουκλοθέατρο, αφήγηση παραμυθιών, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ομαδικά παιγνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, επισκέψεις, εκδρομές κ.λπ.
Παρά το γεγονός ότι για την εισδοχή των παιδιών είχαν τεθεί κριτήρια, έγιναν και φέτος δεκτά όλα τα παιδιά που υπέβαλαν αίτηση. Οι δε γονείς τους είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν το θερινό σχολείο στο οποίο επιθυμούσαν να φοιτήσει το παιδί τους, το οποίο δεν ήταν απαραίτητα το σχολείο της εκπαιδευτικής τους περιφέρειας.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι το πρόγραμμα των Θερινών Δημόσιων Σχολείων έχει πλέον θεσμοθετηθεί, καλύπτοντας σχολεία τόσο σε αστικές περιοχές όσο και σε περιοχές της υπαίθρου, παγκύπρια. Για τη λειτουργία τους, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, θα επιχορηγήσει τα λειτουργικά τους έξοδα. Σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά, ο αριθμός των σχολείων έχει αυξηθεί κατά 6.
Επίσης, έχει παρατηρηθεί αύξηση του αριθμού των παιδιών κατά 13,4%, γεγονός που δείχνει ότι ο θεσμός τυγχάνει ολοένα ευρύτερης αποδοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση