ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΑΕΚ: Περίσσεια κοκαΐνης και αύξηση δραστικότητας κάνναβης

Παραδόθηκε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη την ετήσια έκθεση της Αρχής για το 2017

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κύπρος δεν θα μείνει ανεπηρέαστη από την περίσσεια κοκαΐνης που καταγράφεται σε όλη την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ), Χρύσανθο Γεωργίου, σημειώνοντας παράλληλα την αύξηση της δραστικότητας της κάνναβης. Όσον αφορά την κατάσταση στην Κύπρο, είπε ότι είναι σταθερή, σημείωσε όμως ότι το 2017 σημειώθηκαν έξι θάνατοι από χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.

Το πρωί, ο κ. Γεωργίου μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου παρέδωσε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη την ετήσια έκθεση της Αρχής για το 2017.

Παραλαμβάνοντας την έκθεση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε συγχαρητήρια για το έργο που επιτελεί η Αρχή, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του.

«Πιστεύω ότι γίνεται πραγματικά έργο και οι συστάσεις υλοποιούνται κατά το μέγιστο βαθμό. Η προσπάθεια είναι να δούμε πως ελέγχεται ακόμη καλύτερα» η κατάσταση, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι με τις μελέτες, τις προτάσεις και τη δράση της, η Αρχή βοηθά «να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση η οποία, δυστυχώς, όσο ο χρόνος περνά, φαίνεται να γίνεται ακόμα οξύτερο το πρόβλημα».

«Όμως η απόφασή μας είναι να δούμε πως, σε συνεργασία με όλους και ιδιαίτερα με τη βοήθειά σας, αντιμετωπίζουμε αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο της εξάρτησης, είτε από ουσίες» είτε από άλλες μορφές εξαρτήσεων, κατέληξε.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργίου διευκρίνισε ότι στην ετήσια ανασκόπηση της Αρχής για το 2017, τα στατιστικά στοιχεία για τις ουσίες αφορούν το 2016, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πρακτική. Είπε επίσης ότι στις εξαρτήσεις περιλαμβάνονται πλέον τα στοιχήματα και τζόγος.

Ο Πρόεδρος της Αρχής αναφέρθηκε, παράλληλα, σε κενά και αδυναμίες της πολιτείας, για τα οποία, όπως είπε, πρέπει να κινηθούμε ώστε να επιλύσουμε προβλήματα.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη δημιουργία εξειδικευμένου προγράμματος μεθαδόνης στην Κύπρο, στο πλαίσιο μείωσης της βλάβης, στην υπογραφή πρωτοκόλλου για ανήλικους και άλλες δράσεις που αφορούν όλα τα Υπουργεία και την κοινωνία.

Είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη στήριξη του προς την Αρχή. «Είμαστε σίγουροι ότι θα τον έχουμε δίπλα μας, γιατί είναι πραγματικά δύσκολα τα πράγματα», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με την κατάσταση στην Κύπρο, ο κ. Γεωργίου είπε ότι «έχουμε από τους καλύτερους δείκτες στην ΕΕ» και περιέγραψε την κατάσταση στην Κύπρο ως «σταθερή».

Είπε, ωστόσο, ότι τα πράγματα είναι δύσκολα «διότι δημιουργούνται κάποιες τάσεις σε όλη την Ευρώπη». «Βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη ότι υπάρχει περίσσεια κοκαΐνης», ανέφερε, και πρόσθεσε ότι δεν θα μείνει η Κύπρος ανεπηρέαστη.

«Προβλέπουμε κάποια πράγματα και οφείλουμε να δράσουμε για να προφυλάξουμε την κυπριακή νεολαία και κοινωνία», συμπλήρωσε.

Είπε ακόμη ότι δεν μπορεί να πει πως η κατάσταση είναι τραγική, σημείωσε όμως ότι πέρυσι υπήρξαν έξι θάνατοι στην Κύπρο από χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. «Δεν μπορούμε να ωραιοποιούμε την κατάσταση», ανέφερε ο κ. Γεωργίου.

Τέλος, ανέφερε ότι το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο εντοπίζει πρόβλημα με την αύξηση της δραστικότητας της κάνναβης, δηλαδή είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την κάνναβη που χρησιμοποιούνταν πιο παλιά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:23

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X