ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:18
 

Αίτημα για εποπτεία του αποφυλακισθέντα παιδεραστή

Η Αρχή Εποπτείας Καταδικασθέντων για Σεξουαλική Αδικήματα αποφάσισε να προχωρήσει σε αξιολόγηση της διαδικασίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Αρχή Εποπτείας Καταδικασθέντων για Σεξουαλικά Αδικήματα κατά Ανηλίκων, σε συνεδρία της, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνά Νικολάου, αποφάσισε όπως εντός της τρέχουσας εβδομάδας η Νομική Υπηρεσία καταχωρήσει αίτηση στο Δικαστήριο για την εξασφάλιση διατάγματος, ώστε ο πρόσφατα αποφυλακισθείς που είχε καταδικασθεί για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκου, να τεθεί υπό την εποπτεία της.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, η Αρχή, συζητώντας τα περιστατικά της συγκεκριμένης περίπτωσης, αποφάσισε να προχωρήσει σε αξιολόγηση της διαδικασίας που ακολουθείται για τον χειρισμό των περιπτώσεων αυτών, τόσο πριν όσο και μετά την αποφυλάκιση του καταδικασθέντα, ώστε να επιτευχθεί η περαιτέρω βελτίωση των διαδικασιών αυτών και η καλύτερη εφαρμογή των μέτρων παρέμβασής της.
 
Προστίθεται ότι κατά τη συνεδρία, ο Υπουργός αφού έκανε αναφορά στη σοβαρότητα των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και επεξήγησε στα μέλη της Αρχής τη σοβαρότητα της συγκεκριμένης υπόθεσης, ζήτησε όπως η αντίδραση από πλευράς της Αρχής είναι άμεση, τόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, όσο και σε ανάλογες περιπτώσεις.
 
Επίσης, ζήτησε όπως επανεξεταστούν οι διαδικασίες που ακολουθούνται ώστε να μην υπάρχει στο μέλλον οποιαδήποτε καθυστέρηση όσον αφορά τον χειρισμό τέτοιων υποθέσεων. Επιπρόσθετα, ενημέρωσε ότι έχει αποστείλει επιστολή σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, με την οποία επισύρει την προσοχή τους στην ανάγκη τήρησης της διαδικασίας που συμφωνήθηκε στην Αρχή Εποπτείας.
 
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε όπως η Αστυνομία επικοινωνήσει με το θύμα, επισημαίνοντας ότι μετά από επικοινωνία του ιδίου με την οικογένεια του θύματος, διαπίστωσε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν ιδιαιτερότητες τις οποίες η Αρχή πρέπει να έχει υπόψη της κατά την εξέταση του ενδεχομένου έκδοσης διατάγματος απομάκρυνσης του θύτη από τον χώρο όπου διαμένει ή και απαγόρευσης του να πλησιάζει το θύμα και τα μέλη της οικογένειάς του.
 
Εάν στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας ή οποιασδήποτε άλλης νομοθεσίας αυτό δεν είναι εφικτό, τότε εισηγήθηκε στην Αρχή να μελετήσει άμεσα το όλο θέμα, ώστε να προωθηθεί σχετική τροποποίηση της νομοθεσίας, προστίθεται.
 
Τέλος, αναφέρεται ότι η Αρχή αξιολογώντας την κατάσταση του αποφυλακισθέντα και τα περιστατικά της υπόθεσης, στα πλαίσια της εποπτείας του, έκρινε ότι θα πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες προεργασίες ώστε αυτός να παρακολουθείται σε εβδομαδιαία βάση από ψυχολόγο των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, καθώς και από λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Παράλληλα, αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής προς την Αστυνομία ζητώντας τη λήψη μέτρων προστασίας του θύματος.

ΣΧΟΛΙΑ

Tώρα που την έπαθε η κυβέρνηση ......

knak
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Τα ρεκόρ του Healhty και τα multiple choice tests της Λουτ

«Δηλαδή αν στην τριμερή στο Ισραήλ παρευρεθεί σε κάποιο κομμάτι ο αμερικανός πρέσβης, τότε θα μας το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:34

Χαστούκι στο Δικηγορικό Σύλλογο από τις «καταγγελίες» Ν. Κληρίδη στο Facebook

«Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος χρειάζεται `ανακαίνηση` μετά από ψεκασμό!!! »
ΑΚΑ  |  10:07

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«Το γεγονός ότι ήρθαν απο την Ελλάδα γιατροί, είναι εξαιρετικό. Έχει χαλάσει η πιάτσα των συνδικαλιστών ...»
Ανώνυμος  |  14:19

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!»
Χρίστος Α.  |  13:52

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση