ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:55
 

Αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο της Κισσόνεργας

Η αναβάθμιση αφορά την τουριστική περιοχή της κοινότητας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υλοποιείται ο προγραμματισμός για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην Κισσόνεργα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Κισσόνεργας Γιώργο Στυλιανού, ο οποίος ανέφερε ότι κατά το 2018 το Συμβούλιο έχει ασφαλτοστρώσει περίπου 1 χιλιόμετρο του οδικού δικτύου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Στυλιανού είπε πως έχει προγραμματιστεί η αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην τουριστική περιοχή της κοινότητας με την πλήρη ανακατασκευή της οδού `Πέντε Λιθάρια` στην οποία υπάρχουν τέσσερα ξενοδοχεία και τουριστικές επαύλεις.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, γίνεται αναβάθμιση σε άλλους δύο δρόμους οι οποίοι είχαν προτεραιότητα λόγω της άσχημης κατάστασης του οδοστρώματος. Ο κ. Στυλιανού σημείωσε πως η αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην Κισσόνεργα γίνεται σύμφωνα με την πολιτική για τις ασφαλτοστρώσεις που έχει εκπονήσει και εφαρμόσει το κοινοτικό συμβούλιο τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την πολιτική - όπως εξήγησε - δίδεται προτεραιότητα σε δρόμους οι οποίοι είτε είναι σε παρά πολύ άσχημη κατάσταση ή έχουν πυκνή κυκλοφορία και χρησιμοποιούνται από πολλούς κάτοικους.

Σημείωσε επίσης πως τα τελευταία χρόνια έχουν δαπανηθεί πέραν των €500,000 για επιδιορθώσεις στο οδικό δίκτυο το οποίο έχει πληγεί από τις κακοτεχνίες του ΣΑΠΑ και το Κ.Σ. Κισσόνεργας αξιώνει μέσω δικαστηρίου, αποζημιώσεις ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων.

Η χρηματοδότηση των ασφαλτοστρώσεων προέρχεται από κονδύλι που η κοινότητα έχει εξασφαλίσει από κεφάλαια της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου καθώς επίσης και ίδια κεφάλαια του Κ.Σ. Κισσόνεργας, είπε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X