ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:45
 

Ανάγκη εκσυγχρονισμού επιδόματος σε τετραπληγικούς

Υπάρχουν τετραπληγικά άτομα τα οποία έχουν κάποια κίνηση στα άνω άκρα αλλά δεν δικαιούνται επιδόματα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ανάγκη εκσυγχρονισμού του επιδόματος φροντίδας που δίνεται στα τετραπληγικά άτομα τέθηκε επί τάπητος σήμερα στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, με την Επιτροπή αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο να εμφανίζονται θετικοί σε ό,τι αφορά την τροποποίηση των όρων παροχής του επιδόματος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών, Δημήτρη Λαμπριανίδη.

«Έχουμε εντοπίσει την ανάγκη να τροποποιηθεί ο όρος για να είναι πιο δίκαιος και να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των ατόμων που έχουν συμπτώματα τετραπληγίας και χρειάζονται βοήθεια για να ζουν αυτόνομα, κάτι που μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί στο έπακρο, αφού ο ορισμός του τετραπληγικού ατόμου είναι αναχρονιστικός, στο ιατρικό μοντέλο, παρά στο κοινωνικό που θέλουμε να λειτουργεί» επεσήμανε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο κ. Λαμπριανίδης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών, ενώ ο ισχύων ορισμός του τετραπληγικού ατόμου αναφέρεται σε μηδενική ή σχεδόν μηδενική κίνηση στα άνω άκρα, υπάρχουν τετραπληγικά άτομα τα οποία έχουν κάποια κίνηση στα άνω άκρα, όμως αυτή δεν είναι αρκετή για να αυτοεξυπηρετούνται, με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά, ενώ χρειάζονται συνεχώς κάποιο άλλο άτομο για να τους βοηθά για να ζουν ανεξάρτητα, δεν δικαιούνται το επίδομα ως τετραπληγικά άτομα.

«Τα άτομα αυτά ανήκουν στην πιο ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και χρειάζονται την πιο δυνατή στήριξη διότι εξαρτώνται από άλλους, κι όταν εξαρτάσαι από άλλους είναι πολύ σημαντικό να προστατευθεί η αξιοπρέπειά σου και τα δικαιώματά σου» σημείωσε ο κ. Λαμπριανίδης.

Εξέφρασε παράλληλα ικανοποίηση για τη θετική στάση της Βουλής και του Υπουργείου ως προς την τροποποίηση του σχετικού σχεδίου του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η τοποθέτηση του OCCRP για τα περί λιβέλλου

«Γιατί δεν κινούνται νομικά εναντίον της OCCRP αφού νοιώθουν ότι διαβάλλονται παρά μόνο φωνασκούν και ...»
leo  |  14:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Μαχαλεπί και πρόβα τζενεράλε

«Τζαι τι θα γίνει με τους πύργους αν λυθεί το Κυπριακό τζαι τα διαβατήρια θα είναι πουμισιάρικα με τους ...»
Άσχετος  |  19:42

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X