ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Εδωσε» τους συνεργάτες του στη dreambox πλατφόρμα

Ανανέωση κράτησης υπόπτων για το παράνομο σήμα σε συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε για άλλες πέντε μέρες το διάταγμα κράτησης εναντίον δύο προσώπων, ηλικίας 48 και 52 χρόνων, από τη Λεμεσό για το παράνομο σήμα σε συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια.

Η επιχείρηση που άρχισε την περασμένη εβδομάδα και διεξήχθη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά τέσσερα πρόσωπα. Ένα πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο την περασμένη βδομάδα, ενώ χθες αφέθηκε ελεύθερος ένας ακόμη, από τη Λάρνακα

Οι υποπτοι κρατούνται για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, παράνομης πρόσβασης σε μέρος συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών, παράνομης παρέμβασης σε δεδομένα συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών, κατάχρησης επινοήσεων, απάτης σχετιζόμενης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, αδικήματα σχετιζόμενα με παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, αδικήματα κατά παράβαση του άρθρου 14Β του περί πνευματικής ιδιοκτησίας Νόμου, αδικήματα του περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες Νόμου και αδικήματα κατά παράβαση του άρθρου 4 του περί της σύμβασης για τη νομική προστασία των υπηρεσιών που βασίζονται ή συνίστανται στην παροχή πρόσβασης υπό όρους.

Τα αδικήματα φέρονται να διαπράττονταν εδώ και χρόνια μέχρι και την 9η Ιανουαρίου 2018, στην Κύπρο, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Ολλανδία.

Ο τρίτος συλληφθείς σχετικά με την υπόθεση, ένας 38χρονος από τη Λάρνακα, αφέθηκε ελεύθερος επειδή δεν προέκυψαν εναντίον του οποιαδήποτε στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση, ωστόσο θα κατηγορηθεί αργότερα για άλλα αδικήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 52χρονος κατονόμασε στην Αστυνομία όλους τους συνεργάτες του, ενώ εμπλέκει στην υπόθεση και τον 48χρονο.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης, το χρονικό διάστημα που πέρασε από το πρώτο διάταγμα κράτησης τους, δηλαδή από τις 11 Ιανουαρίου, χρησιμοποιήθηκε για να γίνουν διάφορες έρευνες αναφορικά με την υπόθεση, λήφθηκαν περίπου 50 καταθέσεις και απομένουν άλλες 100, ενώ υπολείπεται αρκετό ανακριτικό έργο.

Πρόσθεσε πως παραμένει ορατός ο κίνδυνος σε περίπτωση απόλυσης τους να επηρεάσουν μάρτυρες και να εξαφανίσουν ή να καταστρέψουν τεκμήρια, ενώ αποσυνδέθηκε μεγάλος αριθμός πλατφορμών Dream Box

Οι δικηγόροι των δύο υπόπτων δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους και το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση της κράτησης του για άλλες πέντε μέρες.

Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας στις 9 Ιανουαρίου όταν σε ταυτόχρονη επιχείρηση της Αστυνομίας σε Κύπρο, Ελλάδα, Ολλανδία και Βουλγαρία με τη στήριξη της Europole και τη συμμετοχή του κινητού γραφείου της Εuropole στη Κύπρο, έγιναν αρκετές συλλήψεις για υποθέσεις που αφορούν παράνομο διαμοιρασμό με streaming, συνδρομητικό σήμα τηλεοπτικών πακέτων από Ελλάδα, Βρετανία, Ιταλία όπως Nova, Ote, Sky UK, Bein Sports, Sky Italia, Sky DE και άλλων συνδρομητικών πακέτων.

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ένα εξαιρετικά μεγάλο και καλά διακλαδωμένο δίκτυο με εταιρείες, ηλεκτρονικές διευθύνσεις και εξυπηρετητές, τους γνωστούς ως server μέσω του οποίου γινόταν η διανομή των σημάτων στο μεγάλο πελατολόγιο.

Στο επίκεντρο του δικτύου ήταν τρεις server στη Βουλγαρία, τα υποστατικά στην Κύπρο και ένας εικονικός server στην Ολλανδία ο οποίος φέρεται να χρησιμοποιείτο για αποκοπή της σύνδεσης από τις διωκτικές αρχές των υποστατικών ελέγχου του κυκλώματος στην Κύπρο με τους server στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το πελατολόγιο του παράνομου δικτύου φθάνει το μισό εκατομμύριο άτομα παγκόσμια, κυρίως Ελληνες ομογενείς στους οποίους παρείχε πρόσβαση σε περίπου 1200 κανάλια, ενώ η χρέωση ανά πελάτη ανερχόταν στα 100 - 150 ευρώ ανά έτος.

Η Αστυνομία θεωρεί ότι έχει εξαρθρωθεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παράνομου διαμοιρασμού σήματος και αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών σε όλη την Ευρώπη. Ο τρόπος λειτουργίας του δικτύου ήταν εξαιρετικά εξεζητημένος και τεχνολογικά πολύπλοκος, αφού χρησιμοποιώντας νόμιμες συνδρομές, αναμετέδιδε παράνομα το σήμα σε μισό εκατομμύριο πελάτες με τα κέρδη να ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σιζόπουλος: Το δίλημμα στους πολίτες, ΕΔΕΚ ή ΕΛΑΜ για την έκτη έδρα

«Το παραρτημα της εγληματικης ναζιστικης συμμοριας ΧΑ, που ηδη μερικες φορες μελη της εχουν καταδικαστει ...»
Russ  |  12:59

Σιζόπουλος: Το δίλημμα στους πολίτες, ΕΔΕΚ ή ΕΛΑΜ για την έκτη έδρα

«Το παραρτημα της εγληματικης ναζιστικης συμμοριας ΧΑ, που ηδη μερικες φορες μελη της εχουν καταδικαστει ...»
Russ  |  12:59

Αυστραλία: Κάμερα κατέγραψε θεαματική πτώση μετεωρίτη στη Γη

«Το " μεγεθος μαρμαρου" που προκληθηκε απο " σκονη του διαστηματος", δηλαδη απο την πολη ερχομαι και ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  05:38

Αυστραλία: Κάμερα κατέγραψε θεαματική πτώση μετεωρίτη στη Γη

«Πολυ "κατατοπιστικοι" οι αυστραλοι, μιλουν για "μεγεθος μαρμαρου", αλλα το μαρμαρο δεν εχει καθορισμενο ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  05:33

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X