ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστολή της υπόθεσης εναντίον Δήμου Πάφου για το Καλλιμάρμαρο

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονταν 29 κατηγορίες για ζημιές που υπέστη η εταιρεία μαρμάρων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Λήξασα θεωρείται η ποινική υπόθεση εναντίον του Δήμου Πάφου σχετικά με το Καλλιμάρμαρο, μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, δεν θα παρουσιαστεί την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Πάφου, όπως ήταν προγραμματισμένο, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας σε σχέση με την ιδιωτική ποινική υπόθεση εναντίον του Δήμου Πάφου και σύσσωμου του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, που αφορά συνολικά 29 κατηγορίες σχετικά με είσοδο σε ξένη περιουσία με σκοπό διάπραξη ποινικού αδικήματος και κακόβουλη βλάβη σε περιουσία.

Η νέα εξέλιξη προέκυψε μετά την σχετική επιστολή που απέστειλε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης στους δικηγόρους του παραπονούμενου, κυρίους Καλλής & Καλλής ΔΕΠΕ και αναφερόμενος στην ιδιωτική ποινική υπόθεση με αρ. 2475/16 του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας πληροφόρησε ότι έχουν δοθεί οδηγίες για αναστολή της ποινικής δίωξης για όλους τους κατηγορούμενους στην πιο πάνω υπόθεση.

Ο κ. Κληρίδης αναφέρει επίσης στην επιστολή του πως ο παραπονούμενος εάν επιθυμεί, θα πρέπει να να υποβάλει την καταγγελία του στην Αστυνομία όπου θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο παραπονούμενος ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα να αναστείλει την ποινική δίωξη.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν ο Δήμος Πάφου ο Φαίδωνας Φαίδωνος, ο Μάκης Ρουσής, ο Νίκος Σιμιλλίδης, ο Κώστας Ριαλάς, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Πάμπος Χατζηζηνοβίου, ο Γιώργος Σοφοκλέους, ο Πολύδωρος Πολυδώρου, ο Χρύσανθος Σαββίδης, η Μαρία Ζαβρού, ο Εύρος Λοιζίδης, ο Νίκος Κόνικκος, ο Φυλακτής Κωνσταντινίδης, ο Λάζαρος Ομήρου, ο Βάσος Δημητρίου, ο Άριστος Αριστοτέλους, ο Στέλιος Λεριός, ο Ανδρέας Χρυσάνθου, η Depcon Construction Ltd, ο Κυριάκος Γιακουμής, ο Ιάκωβος Γιακουμής και ο Γιώργος Σιαηλής,

Το δημοτικό συμβούλιο στην πλειονότητα εκπροσωπήθηκε από τον νυν Νομικό σύμβουλο του Δήμου Πάφου Πολύκαρπο Φιλίππου.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονταν 29 κατηγορίες για ζημιές που υπέστη η εταιρεία μαρμάρων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ιδιοκτητών της, κατά τη διαδικασία κατεδάφισης τοίχου του Μαρκίδειου που εφαπτόταν στην επιχείρηση. Σημειώνεται ότι το Μαρκίδειο έχει κατεδαφιστεί και στη θέση του θα δημιουργηθεί το νέο θέατρο της Πάφου.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν, μεταξύ άλλων, την κατηγορία ότι μεταξύ 23/4/20016 με 24/4/2016 εισήλθαν στην περιουσία που είναι στην κατοχή του κατήγορου στην ενορία Αγίου Θόδωρου στο Δήμο Πάφου με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος της κακόβουλης βλάβης σε περιουσία, ότι εσκεμμένα και παράνομα κατέστρεψαν περιουσία του κατήγορου, ήτοι κατέστρεψαν τον τοίχο μαζί με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση που βρισκόταν επί του εν λόγω τοίχου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Τ.Δ. ΤΗΣ Β.ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ!!!!! ΚΑΛΑ ΑΚΚΙΝΤΖΙΗ ΜΟΥ Ο ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  14:33

Βιβλίο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό εκδίδει ο Κοτζιάς

«Όταν έπρεπε να διώχναν αυτόν τον `κύριο` δεν το έκαναν και τώρα γράφονται βιβλία για να αποδείξουν ότι ...»
knak  |  09:46

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«Τελικά είναι με αυτόν τον κύριο που το ΑΚΕΛ ξηλαριντζίζεται για να αρχίσουν οι συνομιλίες? »
knak  |  09:44

Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα στον εναέριου χώρο του Βελγίου

«ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ? Ιωάννης Κόντος ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ»
Ιωάννης Κόντος  |  19:49

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση