ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:22
 

H Λεμεσός γιορτάζει τα Ανθεστήρια

Με αρώματα και χρώματα λουλουδιών γεμίζει η πόλη το διήμερο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με αρώματα και χρώματα λουλουδιών γεμίζει σήμερα και αύριο ο χώρος στάθμευσης του ποταμού Γερμασόγειας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ανθεστηρίων που διοργανώνει ο Δήμος Γερμασόγειας τα τελευταία 20 χρόνια.

Το άνοιγμα των φετινών Ανθεστηρίων, που συνεχίζουν με το περσινό σύνθημα "Διαφορετικά Χρώματα, Διαφορετικά Σχήματα, Ένα Μπουκέτο – Η ομορφιά της Διαφορετικότητας", θα κάνει στις 19.30 η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του δημοφιλή τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη και τη χορωδία του Δήμου Γερμασόγειας.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτελεί η παρέλαση ανθοστολισμένων αρμάτων, που θα αρχίσει αύριο στις 18.00, από την οδό Περβόλας μέχρι τη διασταύρωση της οδού Χριστάκη Κράνου με τον παραλιακό δρόμο.

Της παρέλασης θα προηγούνται η Φιλαρμονική του Δήμου μας και οι μαζιορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, ενώ στα άρματα και πεζοπόρα τμήματα, που θα λάβουν μέρος υπήκοοι τρίτων χωρών, θα αναγράφεται συγκεκριμένο μήνυμα για κοινωνική συνοχή, διαφορετικότητα και καταπολέμηση των διακρίσεων.

Στο χώρο στάθμευσης του ποταμού Γερμασόγειας, που έχει διακοσμηθεί κατάλληλα, λειτουργεί έκθεση και λαϊκή αγορά φυτών και λουλουδιών, καφενείο και άλλα περίπτερα, με παραδοσιακά ποτά και γλυκίσματα καθώς και διάφορα κυπριακά εδέσματα.

Στο πλαίσιο των θεματικών δραστηριοτήτων λειτουργούν περίπτερα αγγειοπλαστικής, καλαθοπλεκτικής και άλλων παραδοσιακών επαγγελμάτων, ενώ, στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, έχουν διαμορφωθεί χώροι για ζωγραφική και αγγειοπλαστική.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X