ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:20
 

Απεγνωσμένοι οι επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών στη Λεμεσό

Εντείνεται το πρόβλημα με τις λίστες αναμονής εξέτασης νέων οδηγών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Απεγνωσμένοι δηλώνουν οι επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών, στη Λεμεσό, από τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην εξέταση υποψήφιων νέων οδηγών, οι οποίοι μπορεί να αναμένουν μέχρι και πέντε μήνες για να λάβουν σειρά εξέτασης.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκ των συντονιστών των Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Λεμεσού, Σίμος Κουφαλλής, οι επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών της Λεμεσού, αναγκάζονται να επαναφέρουν το θέμα, καθώς οι διαβεβαιώσεις που λήφθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο, δεν υλοποιήθηκαν.
 
Συγκεκριμένα, υπενθύμισε πως οι επηρεαζόμενοι επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών της Λεμεσού είχαν αναστείλει τη διαμαρτυρία που εξήγγειλαν τον περασμένο Ιούνιο, μετά από πρόσκληση για διάλογο στο αρμόδιο Υπουργείο και τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν από την έλλειψη επαρκούς αριθμού εξεταστών στη Λεμεσό.
 
Δυστυχώς, είπε ο κ. Κουφαλλής, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων, αντί να δοθούν λύσεις, το πρόβλημα μεγιστοποιήθηκε, αφού ένας ακόμη εξεταστής αποχώρησε με πρόωρη σύνταξη και έτσι μόλις δυο εξεταστές είναι διαθέσιμοι για τη Λεμεσό.
 
Χαρακτηριστικά ανέφερε πως, εάν κάποιος νέος οδηγός είναι έτοιμος, θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 για να εξεταστεί, ενώ σε περίπτωση που αποτύχει, θα πρέπει να περιμένει άλλους πέντε μήνες για επανεξέταση.
 
Ως εκ τούτου, υπογράμμισε ο Σίμος Κουφαλλής, αρκετοί υποψήφιοι οδηγοί επιλέγουν να σταματήσουν τα μαθήματα οδήγησης και να οδηγούν παράνομα, με τη μαθητική τους άδεια και χωρίς ασφάλεια.
 
Το πρόβλημα με τις λίστες αναμονής αναμένεται να ενταθεί καθώς, όπως είπε, αναμένουν να εξεταστούν, για εξασφάλιση επαγγελματικής άδειας οδήγησης, εκατοντάδες άτομα που πρόσφατα ανακοινώθηκαν από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ότι πέτυχαν στη γραπτή εξέταση για τη χορήγηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας Αρχικής Επιμόρφωσης για τις κατηγορίες οχημάτων λεωφορείων και φορτηγών.
 
Οι οργανωμένοι επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών της Λεμεσού, συνέχισε, είναι έτοιμοι να λάβουν νέα μέτρα αντίδρασης, εάν οι αρμόδιοι δεν ενσκήψουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο πρόβλημα και δώσουν λύσεις, ώστε ο χρόνος αναμονής για εξέταση οδηγών να μειωθεί σημαντικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εξαγγελία και άλλων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία από το ΥΠΠ

«Την τσαπατσουλιά στην τσαπατσουλιά οι άριστοι των αρίστων ονομάζουν …πρόσθετα μέτρα!!! »
Ai Em  |  11:53

Το απίστευτο θρίλερ με τον Τζαμάλ Κασόγκι

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο πιο βάρβαρο, απάνθρωπο καθεστώς από αυτό της Σαουδικής Αραβίας. Κάθε ...»
CGA  |  10:23

Ανεβαίνει η ένταση με αντεγκλήσεις, εν μέσω αναμονής, για κυπριακό

«Οσο και να θελει ο Ερντογαν και η τουρκικη ηγεσια να ξεφορτωθει το κυπριακο, μορει να το κανει μονο ...»
Γιωτας  |  03:57

Ξέμεινε από αξιωματικούς το τουρκικό πολεμικό ναυτικό

«Ενώ το δικό μας ναυτικό είναι πλήρες από αξιωματικούς που εισάγει 10 δοκίμους κάθε χρόνο και οι παραιτήσεις ...»
ΠολεμιστήςΤηςΚαρέκλας  |  16:49

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση