ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απερρίφθη αίτηση για απόλυση Κληρίδη-Νικολάτου

Ομόφωνη η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου

Newsroom K

 Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε σήμερα, με ομόφωνη απόφαση του, την αίτηση που καταχώρησε ενώπιον του ο κ. Γιώργος Λοή με την οποία ζητούσε την απόλυση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτου για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο κ. Λοής, ο οποίος είναι κατηγορούμενος σε δύο ποινικές υποθέσεις ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, επιρρίπτει ευθύνες στον Γενικό Εισαγγελέα ως προς τον τρόπο που τα ΜΜΕ παρουσίασαν τον ίδιο, παραβιάζοντας, όπως ισχυρίζεται, το τεκμήριο της αθωότητας, ως επίσης και στον κ. Νικολάτο για τον τρόπο που έτυχαν χειρισμού οι αιτήσεις που καταχώρησε στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το Συμβούλιο συνήλθε υπό την προεδρία του δικαστή κ. Ναθαναήλ και με δεκαμελή σύνθεση λόγω της αυτοεξαίρεσης από τη διαδικασία των δικαστών Παμπαλή και Σταματίου λόγω πνευματικής συγγένειας ο μεν πρώτος με τον Γενικό Εισαγγελέα και η δεύτερη με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο κ. Νικολάτος δεν συμμετείχε αφού ήταν διάδικος στην υπόθεση αυτή. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση, ο κ. Λοή δεν νομιμοποιείται να προωθεί την παρούσα αίτηση υπό το φως της απόφασης Τρύφωνος που εκδόθηκε στις 30/1/2017, ενώ ο κ. Ναθαναήλ σημείωσε ότι αιτήσεις που στρέφονται κατά θεσμικών οργάνων και στην προκειμένη εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα και του Προέδρου του Ανωτάτου θα πρέπει να καταχωρούνται με φειδώ. Κατά την έναρξη της διαδικασίας, οι δικηγόροι των Κληρίδη και Νικολάτου κάλεσαν το Συμβούλιο να απορρίψει την αίτηση ως παντελώς και έκδηλα αβάσιμη και απαράδεκτη.

Τον κ. Κληρίδη εκπροσώπησε στη διαδικασία ο δικηγόρος Γεώργιος Τριανταφυλλίδης και τον κ. Νικολάτο εκπροσώπησε ο δικηγόρος Πόλυς Πολυβίου. Εκ μέρους του κ. Λοή, εμφανίστηκε ο δικηγόρος Παύλος Αγγελίδης ο οποίος διευκρίνισε προς το Συμβούλιο ότι εκπροσωπούσε τον κ. Λοή μόνο σε σχέση με το μέρος της αίτησης που αφορούσε την απόλυση του Γενικού Εισαγγελέα. Όπως εξήγησε, ο κ. Λοή θα ανέθετε το χειρισμό του μέρους της αίτησης που αφορούσε την απόλυση του κ. Νικολάτου σε άλλο δικηγόρο γι΄ αυτό και είχε ζητήσει αναβολή της διαδικασίας για κάποιες μέρες.

Ο κ. Αγγελίδης είπε επίσης ότι θα ζητούσε την εξαίρεση και άλλων δικαστών από τη διαδικασία εάν και εφόσον η αίτηση γινόταν δεκτή για ακρόαση. Όπως αναφέρθηκε κατά τη σημερινή διαδικασία, ο κ. Λοή είχε αποστείλει σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος με οδηγίες του προς την Αστυνομία ζητούσε τη διερεύνηση των ισχυρισμών του κατά των Κληρίδη και Νικολάτου.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Οπως και στο παρελθόν,τίποτε δεν θα γίνει γιατί απλούστατα δεν θέλουμε να γίνει. »
δημος  |  13:35

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Ο καλύτερος τρόπος να διώξουμε τους εγκληματίες από το υγιή φίλαθλο κόσμο είναι να εφαρμόσουμε τα τεχνικά ...»
serafim kykotis  |  13:35

Χωρίς προγράμματα όλοι οι υποψήφιοι

«Προς κύριο άρθρογραφο. Κυριε. Ο κύριος Γιώργος Λιλληκας έχει δώσει πολλά πλάνα και σχέδια πληρος ...»
Σωκράτης Νικολαου  |  21:08

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση