ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:08
 

Απέρριψαν την πρόταση Αβέρωφ οι εκπαιδευτικοί

Είναι ουσιαστικά η ίδια με την πρόταση του προέδρου Αναστασιάδη, λένε οι συνδικαλιστές

Newsroom K

Απέρριψαν με σχετική ανακοίνωση οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την πρόταση Αβέρωφ, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι αυτή είναι ίδια με εκείνη του Προέδρου Αναστασιάδη.

Στην ίδια ανακοίνωση εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, για τη συμμετοχή στην πορεία έξω από το προεδρικό. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ,  ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ εκφράζουν  τις θερμές τους ευχαριστίες προς όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, την κοινωνία των πολιτών, τα Κόμματα και τα Οργανωμένα σύνολα που συμμετείχαν μαζικά στη μεγαλειώδη πορεία διαμαρτυρίας της 28ης Αυγούστου 2018.

Τα μηνύματα που στάληκαν από την παρουσία των χιλιάδων εκπαιδευτικών και άλλων πολιτών και οργανωμένων συνόλων στην ανεπανάληπτη αυτή συγκέντρωση είναι ξεκάθαρα: Προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου, σεβασμός στους εκπαιδευτικούς ως παιδαγωγούς, ως εργαζόμενους και ως προσωπικότητες, σεβασμός στον δημοκρατικό διάλογο.

 Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις θεωρούν ότι η πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αφού ουσιαστικά είναι η ίδια με την πρόταση του ΠτΔ που δόθηκε στις 23 Αυγούστου 2018, η οποία απορρίφθηκε ομόφωνα.

Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας προς τα μέλη των Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας της Βουλής, για τη διάθεση που επέδειξαν να συμβάλουν αποτελεσματικά στην εκτόνωση της κρίσης.  Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε προς τα κόμματα των οποίων η εισήγηση συμπίπτει με τη θέση και των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων:  Αναστολή των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2018 και άμεση έναρξη διαλόγου για αντιμετώπιση της κρίσης στην Παιδεία.

 Θεωρούμε ότι σ’ αυτή την εισήγηση μπορούμε να στηριχθούμε όλοι μαζί και να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της λύσης του σοβαρού αυτού προβλήματος για το καλό του Δημόσιου Σχολείου.  Το οφείλουμε στα παιδιά μας που είναι το μέλλον του τόπου μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Τα πάνω κάτω στο ΔΣ της Cyta από γνωμάτευση του Γ. Εισαγγελέα

«Ο καλύτερος κουγκάς της κυβέρνησης!!! Καλλύτερο εν θέλει!!! Aκούεις τον και σβήνεις την τηλεόραση!!! ...»
knak  |  20:48

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση