ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απέσπασαν 100 χιλιάδες ευρώ με ψεύτικες αγγελίες

Υπό οκταήμερη κράτηση νεαροί ηλικίας 27 και 30 χρόνων

Newsroom K

Συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα 14/8/2017 και οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή τους, δύο πρόσωπα ηλικίας 27 και 30 χρόνων.

Συγκεκριμένα, οι δύο ύποπτοι φέρονται να χρησιμοποίησαν πλαστά στοιχεία ταυτότητας και πλαστούς λογαριασμούς που να αποδείκνυαν το χώρο διαμονής τους, καθώς και πλαστά επιχειρηματικά προφίλ, με τα οποία άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς σε συγκεκριμένα τραπεζικά ιδρύματα στη Λευκωσία και Λάρνακα. Με αυτό τον τρόπο φέρονται να άνοιξαν συνολικά 14 τραπεζικούς λογαριασμούς στη Λευκωσία.

Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησιών, αναρτούσαν ψευδείς αγγελίες για πώληση αγαθών και όταν κατέληγαν σε συμφωνία με τον ανυποψίαστο αγοραστή, τον παρότρυναν να καταθέσει τα χρήματα σε συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, όπου γίνονταν τα εμβάσματα, προχωρούσαν σε ανάληψη του ποσού και οι λογαριασμοί έκλειναν ή οι κάτοχοί τους δεν ανταποκρίνονταν σε κλήσεις της τράπεζας για ύποπτες συναλλαγές ή διευκρινήσεις σχετικά με τις συναλλαγές που παρατηρούνταν. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις, υπήρχε αναφορά από τράπεζες αγοραστών που είχαν καταθέσει εμβάσματα, για απάτη και ζητούσαν την επιστροφή χρημάτων τους.

Μέρος των εμβασμάτων για αγορά αγαθών, που κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των πιο πάνω, φέρεται να γινόταν και από χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με προκαταρκτικό έλεγχο, οι λογαριασμοί των δύο υπόπτων φέρονται να πιστώθηκαν με εμβάσματα από το εξωτερικό, χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις €100,000.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X