ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποφάσεις δεύτερης Τριμερής Συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας, Αρμενίας

Επισήμαναν τη σημασία προώθησης της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών σε θέματα διασποράς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γερεβάν της Αρμενίας η 2η Τριμερής Συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας και Αρμενίας για θέματα διασποράς, κατά την οποία οι τρεις χώρες συμφώνησαν την υλοποίηση κοινών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, οι οποίες αποσκοπούν στην προώθηση θεμάτων που σχετίζονται με τη διασπορά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ, στην Τριμερή συμμετείχαν ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Τέρενς Κουίκ, και η Υπουργός Διασποράς της Αρμενίας Hranush Hakobyan.

Οι τρεις πλευρές, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επισήμαναν τη σημασία προώθησης της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών σε θέματα διασποράς, τόσο σε επίπεδο κυβερνήσεων, όσο και σε επίπεδο οργανωμένων συνόλων της διασποράς, για την προώθηση κοινών αξιών και συλλογικών συμφερόντων σε σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων και σε διεθνείς οργανισμούς.

Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι η απόφασή τους να διοργανώσουν την ερχόμενη άνοιξη στη Γαλλία μια πολιτιστική εκδήλωση μεταξύ των οργανώσεων της διασποράς των τριών χωρών.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της ενεργού συμμετοχής της απόδημης νεολαίας, ως κορυφαίας προτεραιότητας της στρατηγικής τους, πρότειναν μια τριμερή συνάντηση μεταξύ των νέων, προκειμένου να προωθηθεί με αυτό τον τρόπο η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και η τεχνογνωσία σε θέματα διασποράς, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η συνάντηση έλαβε χώρα μετά από την πρώτη Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στις 20 Οκτωβρίου 2017, όπου συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας σε θέματα διασποράς.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής τους ο Επίτροπος Προεδρίας και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας είχαν από κοινού συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Αρμενίας Garen Nazaryan, κατά την οποία χαιρέτισαν την αυξανόμενη πολιτική συνεργασία και τους διαρκώς στενότερους και αμοιβαία επωφελείς δεσμούς μεταξύ των κυβερνήσεων των τριών χωρών. Στη συνάντηση τους συζητήθηκε επίσης η συνεργασία των τριών χωρών σε θέματα διασποράς.

`Οπως σημειώνεται, ο Επίτροπος Προεδρίας και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ελλάδας έγιναν από κοινού δεκτοί από τον Καθολικό Πασών Αρμενίων, Καρεκίν ΙΙ, στην Αγία Έδρα του Εχτμιαντζίν στην Αρμενία.

Στη συνάντηση ο Επίτροπος Προεδρίας επεσήμανε ότι οι Αρμένιοι στην Κύπρο αποτελούν την καλύτερη επιβεβαίωση των στενών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και η Αρμενία θα πρέπει να θεωρεί την Κύπρο ως τον πιο θερμό υποστηρικτή και πρεσβευτή της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ένας αλήτης πέθανε*

«Ο ΤΕΥΚΡΟΣ ΑΝΘΙΑΣ Ωραία, συγκινητική ιστορία. Συνάντησα το μεγάλο μας ποιητή το 1967 στο Λονδίνο. ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ.  |  21:11

Σαλμονέλλα σε κυπριακή σεφταλιά στην Ελλάδα

« Ανακοινωση από την εταιρεία AVGOUSTINOS FOOD INDUSTRY LTD. Η εταιρεία AVGOUSTINOS FOOD INDUSTRY ...»
Κωσταντίνος Αυγουστή  |  19:17

#PoliticsBlog Το debate, το τρολάρισμα και αυτό που... ενώνει Νίκαρο-Νικόλα και Μαλά-ΕΛΑΜ

«Εργολαβικά η στήλη προωθεί το Νίκο Χριστοδουλίδη. »
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:51

Ένας αλήτης πέθανε*

«Παράσχο είσαι το φώς που φωτίζει την δημοσιογραφία αυτής της εφημερίδας! Πολύ καλό αρθρο!»
Γιάννος  |  09:02

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση