ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:54
 

Αρνήθηκαν στον Ματσάκη πρόσβαση στην αυτοψία

Αν και διορισμένος ιατροδικαστής εκ μέρους της οικογενείας του δολοφονημένου ζευγαριού στον Στρόβολο

Newsroom K

Σχετικά με την ιατροδικαστική εξέταση των θυμάτων του φονικού στον Στρόβολο, τοποθετήθηκε ο ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης, ο οποίος είναι διορισμένος ιατροδικαστής εκ μέρους της οικογενείας.

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο ίδιος ανέφερε πως «έχω διοριστεί εκ μέρους της οικογένειας σαν ιατροδικαστής στην υπόθεση. Έγιναν διαβήματα ούτως ώστε να είμαι παρών στις νεκροτομές που έγιναν το περασμένο Σάββατο. Επίσης έγιναν διαβήματα και από την οικογένεια και από τον δικηγόρο της οικογένειας να είμαι παρών στη διενέργεια αυτοψίας στο σπίτι που έγινε το έγκλημα. Ένα πολύ σημαντικό μέρος της ιατροδικαστικής διερεύνησης».

«Για λόγους τους οποίους εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να καταλάβω η γενική εισαγγελία έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία, να μην μου επιτρέψει πρόσβαση στην σκηνή. Η αστυνομία μου είπε ότι οι οδηγίες έρχονται από συγκεκριμένο άτομο στην γενική εισαγγελία» ανέφερε ο κ. Ματσάκης.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν ήταν παρών στις αυτοψίες που έγιναν σημειώνοντας ότι «θα μπορούσα κάλλιστα να είμαι παρών στην δεύτερη. Δεν ζητώ να κάνω κάτι ιδιαίτερο στη σκηνή, δεν θα παρέμβω, δεν θα πάρω τεκμήρια, δεν θα πειράξω κάτι. Απλώς να επισκεφτώ και να εξετάσω οπτικά την σκηνή. Είναι αδιανόητο».

Παράλληλα ο κ. Ματσάκης υπέδειξε ότι το άτομο από τη γενική εισαγγελία είναι η κ. Κλεόπα, και ζήτησε «να μας πει γιατί δεν επιτρέπεται σε εμένα, όπως επιτρέπεται στους άλλους ιατροδικαστές να πάω στην σκηνή».

Kυβερνητική ιατροδικαστική υπηρεσία

Την ίδια ώρα, ο κ. Ματράκης θέτει, κατά τον ίδιο ένα σοβαρό ερώτημα. «Έχουμε ή δεν έχουμε στην Κύπρο αξιόπιστη κυβερνητική ιατροδικαστική υπηρεσία; Θα πρέπει να απαντήσουν αυτοί που έχουν την ευθύνη, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο Υπουργός Υγείας».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με την κ. Σπηλιοπούλου. Αν θέλουν ας φέρουν ιατροδικαστές από την Αμερική ή την Ρωσία. Αυτή την στιγμή στην Κύπρο, στα δικαστήρια μας έχουμε πολύ σοβαρές υποθέσεις στις οποίες καταθέτουν οι κυβερνητικοί ιατροδικαστές. Με ποια αξιοπιστία θα καταθέτουν, όταν η γενική εισαγγελία λέει ότι εσάς δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη και θα φέρνουμε άλλους ιατροδικαστές από το εξωτερικό; Όταν έρχεται ένας ιατροδικαστής από το εξωτερικό υπάρχει κάποια καθυστέρηση, σε αυτή την περίπτωση τρεις μέρες μετά το συμβάν. Αυτή η καθυστέρηση είναι εις βάρος της διερεύνησης του εγκλήματος. Ξεκινά για να βρεθούν οι εγκληματίες με καθυστέρηση τριών ημερών σε αυτή την περίπτωση».

Τέλος ο κ. Ματσάκης ερωτηθείς για την ιατροδικαστική εξέταση στον 15χρονο γιο των δολοφονηθέντων, δεν θέλησε να τοποθετηθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X