ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχίζει η υλοποίηση της Στρατηγικής για την Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών

Aποφασίσθηκε ως πρώτο μέτρο η ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου του κυβερνητικού μηχανισμού υποστήριξης της γεωργίας του Τροόδους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους (ΕΣΑΟΚ), στον Τομέα της Γεωργοκτηνοτροφίας, άρχισε χθες με συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή και του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών Γιαννάκη Παπαδούρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη συνάντηση παρουσιάστηκε στον κ. Καδή το «Σχέδιο Καινοτομικής Προσέγγισης της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας» και αποφασίσθηκε ως πρώτο μέτρο η ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου του κυβερνητικού μηχανισμού υποστήριξης της γεωργίας του Τροόδους, με τη δημιουργία ενιαίας Γεωργικής Περιφέρειας Τροόδους.

Στόχος της δημιουργίας του Επαρχιακού Γεωργικού Γραφείου Τροόδους είναι να προωθηθεί από το Τμήμα Γεωργίας εξειδικευμένη ορεινή γεωργική πολιτική στο σύνολο των ορεινών κοινοτήτων ευρύτερης περιοχής Τροόδους, ώστε να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία των γεωργικών προϊόντων, με την ανάδειξη της ποιότητας και της ταυτότητάς τους.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, αποφασίσθηκε η υλοποίηση σειράς δράσεων, εκ των οποίων οι τρεις είναι πιλοτικές και θα υλοποιηθούν εντός του 2019.

Οι δράσεις αυτές αφορούν την ετοιμασία φακέλου ανάδειξης του Φουντουκόδασους Πιτσιλιάς, τη δημιουργία κτηνοτροφικής περιοχής στην Πάχνα-Δωρά, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και επιμόρφωσης των υπηρεσιών και της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με την Εθνική Στρατηγική Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Συνάντηση Αβέρωφ-Ακιντζί στην κατεχόμενη Κερύνεια

«Τα γνωστά τετριμμένα επικοινωνιακά κόλπα του ασόβαρου Προέδρου του ΔΗΣΥ που στερούνται μονίμως ουσίας ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  21:53

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Είμαστε εύκολοι δανειστές, παρέχουμε μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση δανείων. Προσφέρουμε ...»
Ντέρεκ Ντάγκλας  |  19:09

Αναστασιάδης: Δεν υπήρξε διασπάθιση δημόσιου χρήματος κατά τη θητεία μου

«Χαχαχα Χαχαχα Χαχαχα Εδώ γελάει και το παρδαλό κατσίκι Πουλήστε ακόμα ένα διαβατήριο η ξεπουλήστε ...»
Yiannos  |  14:00

Αναστασιάδης: Εκτός συνταγματικού πλαισίου ο Γ. Ελεγκτής

«Στην χώρα της Μπανανίας όπου εμείς ζούμε, με την διαφθορά, τις δολοπλοκίες και τα μαγειρέματα στην πλάτη ...»
Yiannos  |  13:06

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X