ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αστυνομία: Απαλλαγή των ευθυνών για τον νόμο του καπνίσματος

Επισημαίνει, παράλληλα, πως καθορίζει τις προτεραιότητές της, ανάλογα με τις ανάγκες και τους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η πολιτεία χρειάζεται σε ορατό χρόνο να απαλλάξει την Αστυνομία από τα καθήκοντα και τις ευθύνες, τόσο για την εφαρμογή του Νόμου που αφορά το κάπνισμα, όσο και για μια σειρά από άλλες Νομοθεσίες, όπως οι έλεγχοι για την ηχορύπανση, τα οινοπνευματώδη ποτά, που θα μπορούσαν να γίνουν από άλλες Υπηρεσίες του Κράτους, τονίζει σήμερα η Αστυνομία Κύπρου.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τη χθεσινή συζήτηση της Επιτροπής Ελέγχου, που αφορούσε μεταξύ άλλων και τη Νομοθεσία για το κάπνισμα, η Αστυνομία διευκρινίζει πως έχει θέσει και στο παρελθόν την ανάγκη να απαλλαγεί από καθήκοντα μη αστυνομικής φύσεως, ώστε να αφεθεί να διαχειριστεί τα αυξανόμενα καθήκοντα για την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη, που περιλαμβάνουν νέες μορφές οργανωμένου εγκλήματος, το διαδικτυακό έγκλημα και ασύμμετρες απειλές όπως η τρομοκρατία.

«Αυτό», αναφέρει, «συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλού, γιατί οι Αστυνομικοί Οργανισμοί, έχουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου και μεταβαλλόμενου εργασιακού περιβάλλοντος, και έχουν επικεντρωθεί στον πρωτεύοντα ρόλο τους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια».

Επισημαίνει, παράλληλα, πως καθορίζει τις προτεραιότητές της, ανάλογα με τις ανάγκες και τους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.

Τέλος, η Αστυνομία αναφέρει ότι παρά τα αυξημένα καθήκοντα και τη μείωση προσωπικού, έχει προβεί τα τελευταία πέντε χρόνια, σε σχεδόν 20 χιλιάδες καταγγελίες, που αφορούν τον Νόμο για το κάπνισμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

ΠτΔ: Η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή ένα ρόλο σταθερότητας

«Τα λόγια του αέρα είναι προσωρινά χρήσιμα για τον πολιτικό που τα εκστομίζει, δεν προσφέρουν όμως καλή ...»
Ai Em  |  09:55

Αναστασιάδης: Απειλή στην Αν. Μεσόγειο η συμπεριφορά της Τουρκίας

«Η Ντάλια της Λιθουανίας προδίδει αν όχι τα fake news, τουλάχιστον τη fake photo. Άσχημη εικόνα για την ...»
Λευκωσιατης  |  11:51

Τ/κ ΜΜΕ: Ο Τσαβούσογλου πρότεινε λύση δυο κρατών, διαφώνησε ο Ακιντζί

«Και ζήσανε αυτοί καλά και ‘μείς καλύτερα... όλοι για ύπνο»
ΑΖ  |  08:00

Χριστόφιας: H κυβέρνηση δεν έχει το Θεό της

«Πρέπει μέσα μέσα να γελούμε και να θυμούμαστε το επίπεδο αυτούς που μας κυβερνούσαν.»
ΔΗΜΟΣ  |  13:16

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση