ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:02
 

Έξι μέρες κράτηση για τον αστυνομικό που απείλησε εργολάβο οικοδομών

Ο αστυνομικός συνελήφθη μαζί με άλλα δύο πρόσωπα και εναντίον τους διερευνώνται αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Newsroom K

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε την εξαήμερη προσωποκράτηση του 42χρονου αστυνομικού και των άλλων δύο προσώπων, ηλικίας 52 και 30 ετών, από την Λευκωσία, που συνελήφθησαν σε σχέση με υπό διερεύνηση υπόθεση απαίτησης χρημάτων με απειλές.

Σύμφωνα με το αίτημα προσωποκράτησης των τριών υπόπτων, αλλοδαπός, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ιδιοκτήτης εργοληπτικής εταιρείας που εδρεύει στη Λεμεσό, κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές από τα τρία πρόσωπα σε σχέση με οικονομική διαφορά που είχε μαζί με τον 52χρονο ύποπτο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο παραπονούμενος είχε συμφωνήσει με εργοληπτική εταιρεία, συμφερόντων του 52χρονου, για ανέγερση δύο κτηρίων στη Λευκωσία. Η συμφωνία προϋπόθετε ότι με την ολοκλήρωση της ανέγερσης των κτηρίων, συνολικού κόστους €2,241,647, ο παραπονούμενος θα παραχωρούσε στον ύποπτο δύο διαμερίσματα, ένα σε κάθε κτήριο, αξίας €391,000 έκαστο το οποίο θα αφαιρείτο από το ολικό κόστος της κατασκευής. Με την ίδια συμφωνία ο 52χρονος πλήρωσε στον παραπονούμενο το ποσό των €23,000 ως προκαταβολή.

Ακολούθως, ο 52χρονος ακύρωσε την αγορά του ενός διαμερίσματος και παρέμεινε η συμφωνία για αγορά του άλλου διαμερίσματος. Λόγω του ότι τα δύο κτήρια θα κτίζονταν με χρηματοδότηση από την Λαϊκή Τράπεζα η οποία έκλεισε, τα κτίρια έμειναν ατέλειωτα και ο παραπονούμενος μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να παραδώσει το διαμέρισμα στον 52χρονο ως η μεταξύ τους συμφωνία.

Σταδιακά ο 52χρονος άρχισε να πιέζει τον παραπονούμενο να ακυρώσει τη συμφωνία και για το δεύτερο διαμέρισμα και να του δώσει το χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε για το διαμέρισμα. Όταν ο ίδιος κατάλαβε ότι ο παραπονούμενος αδυνατούσε, άρχισε να γίνεται επιθετικός μαζί του, λέγοντας του ότι «αν δεν του πληρώσει τα χρήματα που του οφείλει από την κατασκευή αυτός ξέρει όλη την μαφία της Λευκωσίας και θα στείλει άτομα να τον εισπράξουν και ότι θα του βάλει βόμβα και θα τον σκοτώσει».

Σύμφωνα με καταγγελία, ο αστυνομικός και ο 30χρονος φέρονται να μετέβηκαν στο γραφείο του παραπονούμενου για να εισπράξουν το χρηματικό ποσό των €120,000 για λογαριασμό του 52χρονου.

Τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της απαίτησης χρημάτων με απειλές, της κατάχρηση χρημάτων, της απειλής, του δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο Λειτουργό και αδικήματα σε σχέση με τον περί Πρόληψης Διαφθοράς Νόμο.

Και οι τρεις οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο διέταξε την κράτηση τους για έξι ημέρες για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο 42χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Αποσύρθηκε από την ψηφοφορία η συμφωνία Τζόνσον

«Αν θέλουν να φύγουν, ας πάνε συτο καλό, θέλουν να μείνουν ας μείνουν σαν καλά παιδιά. Εμάς να μας αφήσουν ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:36

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X