ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:31
 

Αυστηρές ποινές σε δυο πρόσωπα για παγίδευση πουλιών

Πρόστιμα €6.600 και €3.200 και 20μηνη φυλάκιση με αναστολή σε 2 παράνομους παγιδευτές πουλιών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πρόστιμο €6.600 και €3.200 επέβαλε την περασμένη Τετάρτη Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων σε δύο παράνομους παγιδευτές πουλιών επιβάλλοντας μάλιστα στον δεύτερο και 20μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου, τα δύο άτομα κινηματογραφήθηκαν από κρυφές κάμερες να παγιδεύουν παράνομα πουλιά με δίχτυ σε περιοχή των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας. Στα πλάνα φαίνονται οι παγιδευτές να αφαιρούν τα πουλιά από τα δίχτυα, να τα σκοτώνουν με μαχαίρι και ακολούθως να τα ρίχνουν σε κουβάδες.

Όπως είναι γνωστό η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων και η RSPB συνεργάζονται με την υποστήριξη του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου για να πιάσουν παράνομους παγιδευτές «εν δράσει» με κρυφή παρακολούθηση. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν καταδικαστεί 19 άτομα. Και στους 19 επιβλήθηκαν χρηματικές ποινές, ενώ σε 7 από αυτούς επιβλήθηκε και ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Στα 2 άτομα που εμπλέκονται στην τελευταία υπόθεση για το 2016 επιβλήθηκαν οι πιο ψηλές ποινές μέχρι σήμερα, πρόστιμα €6.600 και €3.200 ευρώ και 20 μήνες φυλάκιση με αναστολή για 3 χρόνια στον δεύτερο.

Όπως σημειώνει ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος η ίδια μέθοδος παρακολούθησης χρησιμοποιήθηκε και το φθινόπωρο 2017 και οι σχετικές υποθέσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην αναφορά του Πτηνολογικού για την παράνομη παγίδευση, με βάση το συστηματικό πρόγραμμα παρακολούθησης, εκτιμάται ότι στις Βρετανικές Βάσεις το φθινόπωρο 2016 θανατώθηκαν παράνομα περισσότερα από 800.000 πουλιά. Η συνολική εκτίμηση, που περιλαμβάνει και την Κυπριακή Δημοκρατία, δείχνει ότι 1,7 εκατομμύρια πουλιά θανατώθηκαν παράνομα το φθινόπωρο 2016. Η αναφορά για το φθινόπωρο 2017 αναμένεται να δημοσιευθεί τους επόμενους μήνες.

Όπως τονίζει ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος, η παράνομη παγίδευση είναι ένα επίμονο πρόβλημα και αυτές οι ποινές αναγνωρίζουν ότι αφορά ένα σοβαρό έγκλημα ενάντια στην άγρια ζωή. Πέραν από την υποστήριξη της κρυφής παρακολούθησης, ο Πτηνολογικός διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να ασκεί πίεση για δράση ενάντια στα εστιατόρια που παράνομα σερβίρουν πουλιά, το συστηματικό πρόγραμμα παρακολούθησης καθώς και τις ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις, με σκοπό τη μείωση της ζήτησης που οδηγεί στην παράνομη θανάτωση πουλιών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση