ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Αυτός είναι ο δρόμος «λαιμητόμος» στον Ακάμα

Η επιστολή του Κοινοτάρχη που «προφήτευε» την τραγωδία

ΓΙΑΝΝΟΣ ΛΥΤΡΑΣ

Εδώ και πολύ καιρό, ο Κοινοτάρχης του Νέου Χωρίου Πάφου, Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος, είχε προειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας για το γεγονός ότι θα θρηνούσαμε θύματα στο μονοπάτι της περιοχής «Μαστισιά» (όπου συνέβη η διπλή τραγωδία του Σαββάτου), που οδηγεί μέχρι και την περιοχή «Κακοσκάλι». Το εν λόγω μονοπάτι, μήκους περίπου δύο χιλιομέτρων, δεν χρησιμοποιείται μόνο από τουρίστες, περιηγητές και κυνηγούς, αλλά και από τα μέλη του ιδίου του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Στον χάρτη που απέστειλε στο 24News ο κ. Μάχιμος, φαίνεται ο δρόμος «λαιμητόμος» (με διακεκομμένη γραμμή στην δεξιά πλευρά), όπως τον χαρακτηρίζει ο ίδιος, καθώς και το σημείο – μας το υπέδειξε ο Κοινοτάρχης – σε κόκκινο κύκλο, στο κάτω δεξιά μέρος του χάρτη.

Ο κ. Μάχιμος, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα έντονος, όσον αφορά τον δρόμο, λέγοντας εμφατικά ότι η λέξη «λαιμητόμος» είναι πολύ μικρή για να περιγράψει την επικινδυνότητά του. Όπως μας ανέφερε, ό,τι κι αν δει ο καθένας από εμάς πάνω σε έναν χάρτη, δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου που μπορεί να διατρέξει ένας διερχόμενος οδηγός από τον δρόμο αυτό.

Η «προφητεία» της τραγωδίας στην επιστολή προς τον Υπουργό

Με επιστολή που απέστειλε, με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου 2018, στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή, με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο κ. Μάχιμος ανέφερε τα σοβαρά προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά οι λειτουργοί του Κοινοτικού Συμβουλίου, που έχουν υπό την ευθύνη τους την καθαριότητα των περιοχών Fontana Amorosa και Blue Lagoon και είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν τον εν λόγω δρόμο για να μεταβαίνουν στις περιοχές αυτές.

Στην επιστολή, ο κ. Μάχιμος ανέφερε ότι είναι αδιανόητο το κράτος να μην έχει μεριμνήσει για την διαπλάτυνση του δρόμου αυτού, ο οποίος έχει μήκος μόλις δύο χιλιόμετρα και είναι εγγεγραμμένος στα δημόσια χωρομετρικά σχέδια ως δημόσιο μονοπάτι. Επίσης, αναφέρει, χρησιμοποιείται για δεκαετίες από εκδρομείς, κυνηγούς και κάτοικους των περιοχών, με το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα τόσα χρόνια, να αποτελεί «θαύμα».

Τέλος, στην επιστολή του προς τον Υπουργό, ο κ. Μάχιμος έθιξε το θέμα της μή συμπερίληψης του δρόμου αυτού στα πλάνα του κράτους σε σχέση με το Διαχειριστικό Σχέδιο του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, που ετοίμασε το Τμήμα Δασών. Το σχέδιο, σύμφωνα με τα γραφόμενα του Κοινοτάρχη, προνοεί όπως όλοι οι δρόμοι καταστούν προσβάσιμοι για κάθε τύπου όχημα, ωστόσο αυτός ο δρόμος, σύμφωνα με το προσχέδιο της Κυβέρνησης, εξαιρείται, παρά το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής.

Αυτούσια η επιστολή

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Ο 35χρονος καταδικασθείς, με σκυμμένο το κεφάλι άκουσε το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου.

Πέντε φορές ισόβια στον Μεταξά

Δακρυσμένος ο 35χρονος είπε, «αναλαμβάνω τις ευθύνες, όσο και να το θέλω δεν μπορώ να πάρω το χρόνο πίσω. Εκφράζω μεταμέλεια ...
Του Δημήτρη Λουκά
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X