ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτός είναι ο δρόμος «λαιμητόμος» στον Ακάμα

Η επιστολή του Κοινοτάρχη που «προφήτευε» την τραγωδία

ΓΙΑΝΝΟΣ ΛΥΤΡΑΣ

Εδώ και πολύ καιρό, ο Κοινοτάρχης του Νέου Χωρίου Πάφου, Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος, είχε προειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας για το γεγονός ότι θα θρηνούσαμε θύματα στο μονοπάτι της περιοχής «Μαστισιά» (όπου συνέβη η διπλή τραγωδία του Σαββάτου), που οδηγεί μέχρι και την περιοχή «Κακοσκάλι». Το εν λόγω μονοπάτι, μήκους περίπου δύο χιλιομέτρων, δεν χρησιμοποιείται μόνο από τουρίστες, περιηγητές και κυνηγούς, αλλά και από τα μέλη του ιδίου του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Στον χάρτη που απέστειλε στο 24News ο κ. Μάχιμος, φαίνεται ο δρόμος «λαιμητόμος» (με διακεκομμένη γραμμή στην δεξιά πλευρά), όπως τον χαρακτηρίζει ο ίδιος, καθώς και το σημείο – μας το υπέδειξε ο Κοινοτάρχης – σε κόκκινο κύκλο, στο κάτω δεξιά μέρος του χάρτη.

Ο κ. Μάχιμος, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα έντονος, όσον αφορά τον δρόμο, λέγοντας εμφατικά ότι η λέξη «λαιμητόμος» είναι πολύ μικρή για να περιγράψει την επικινδυνότητά του. Όπως μας ανέφερε, ό,τι κι αν δει ο καθένας από εμάς πάνω σε έναν χάρτη, δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου που μπορεί να διατρέξει ένας διερχόμενος οδηγός από τον δρόμο αυτό.

Η «προφητεία» της τραγωδίας στην επιστολή προς τον Υπουργό

Με επιστολή που απέστειλε, με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου 2018, στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή, με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο κ. Μάχιμος ανέφερε τα σοβαρά προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά οι λειτουργοί του Κοινοτικού Συμβουλίου, που έχουν υπό την ευθύνη τους την καθαριότητα των περιοχών Fontana Amorosa και Blue Lagoon και είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν τον εν λόγω δρόμο για να μεταβαίνουν στις περιοχές αυτές.

Στην επιστολή, ο κ. Μάχιμος ανέφερε ότι είναι αδιανόητο το κράτος να μην έχει μεριμνήσει για την διαπλάτυνση του δρόμου αυτού, ο οποίος έχει μήκος μόλις δύο χιλιόμετρα και είναι εγγεγραμμένος στα δημόσια χωρομετρικά σχέδια ως δημόσιο μονοπάτι. Επίσης, αναφέρει, χρησιμοποιείται για δεκαετίες από εκδρομείς, κυνηγούς και κάτοικους των περιοχών, με το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα τόσα χρόνια, να αποτελεί «θαύμα».

Τέλος, στην επιστολή του προς τον Υπουργό, ο κ. Μάχιμος έθιξε το θέμα της μή συμπερίληψης του δρόμου αυτού στα πλάνα του κράτους σε σχέση με το Διαχειριστικό Σχέδιο του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, που ετοίμασε το Τμήμα Δασών. Το σχέδιο, σύμφωνα με τα γραφόμενα του Κοινοτάρχη, προνοεί όπως όλοι οι δρόμοι καταστούν προσβάσιμοι για κάθε τύπου όχημα, ωστόσο αυτός ο δρόμος, σύμφωνα με το προσχέδιο της Κυβέρνησης, εξαιρείται, παρά το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής.

Αυτούσια η επιστολή

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Ξεκίνησε η συγγραφή του πορίσματος για ΣΚΤ

«Aγαπητοί Επίτροποι, να είστε έτοιμοι ή να σας γιουχαϊσουν ή να σας χειροκροτήσουν!»
ΑΚΑ  |  09:54

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση