ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:57
 

Δ. Λοττίδης: Αξίζουμε περισσότερα στην Κύπρο

Για την ανάδειξη των δυνατοτήτων της χώρας και των ανθρώπων της σε όλα τα επίπεδα, μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου «Sppmedia»

Newsroom K

Η 4η απονομή των βραβείων Ποιότητας Γαστρονόμου, την Τετάρτη, αποτέλεσε αφορμή για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Sppmedia», Δημήτρη Λοττίδη, ν’ αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε ως τώρα ο Όμιλος αλλά και τα επόμενα χρόνια, με άξονα το παρελθόν και με το βλέμμα στο μέλλον, δίχως να κρύβει αλλά ν’ αντιμετωπίζει τις όποιες δυσκολίες.

Αυτό άλλωστε αποτέλεσε τον πάγιο άξονα όλων των project του Ομίλου: η καθιέρωση μέσα από τη διαρκή και ποιοτική αναβάθμισή του, πέραν των χρονικών ή και ειδησεογραφικών συγκυριών που επήλθαν, με αποκορύφωμα μετά την έκρηξη στο Μαρί, την οικονομική κρίση.
Από τα περιοδικά, στους ραδιοσταθμούς και στην έκδοση στην Κύπρο της ιστορικής εφημερίδας του ελληνισμού, της «Καθημερινής», συμπλέοντας με τα γεγονότα που απασχόλησαν τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτές οι στρατηγικές αποτέλεσαν μέγιστη πηγή βελτίωσης της εικόνας και της συσχέτισης με την κοινωνία μέσω των παρεχομένων υπηρεσιών του Ομίλου, βγάζοντας το κέρδος από βασικό συντελεστή της εξίσωσης.

«Ο Όμιλός μας δημιουργήθηκε από τον αδελφό μου τον Χρίστη κι εμένα, δυο άγνωστα παιδιά της μεσαίας τάξης. Αλλά όχι με στόχευση το κέρδος. Μεγάλωσε και καθιερώθηκε με βάση τις επιθυμίες μας να φτιάξουμε μέσα μαζικής επικοινωνίας με ποιοτικό έντιμο περιεχόμενο, σε μια χώρα που άξιζε και αξίζει περισσότερα. Η ανάγκη για άμεση και έγκυρη ενημέρωση στην περίοδο των μεγάλων και συνεχόμενων κρίσεων που πλήγωσαν τη χώρα από το ατύχημα στο Μαρί και εντεύθεν, μας ώθησε σε μεγάλες επενδύσεις στην τεχνολογία, δημιουργώντας ίσως το μεγαλύτερο οικοσύστημα από εφαρμογές και ιστοσελίδες στον ελληνικό χώρο», δήλωσε επί του θέματος ο Δημήτρης Λοττίδης στην ομιλία του κατά την έναρξη των βραβείων του Γαστρονόμου.

Η καταστροφή έγινε ευκαιρία

Ενώ θα περίμενε κανείς το 2013 ένα γενικότερο συμμάζεμα, ο Όμιλος «Sppmedia» όπως τόνισε κι ο ίδιος ο Δημήτρης Λοττίδης, έκαναν το αμέσως επόμενο βήμα αναζητώντας την ανάδειξη κι όχι την εσωστρέφεια, αναδεικνύοντας τον Κύπριο παραγωγό. Επιστρέφοντας δηλαδή στο στοιχείο που έκανε την Κύπρο να διαφέρει πάντα, τον πρωτογενή τομέα, που μόνο λόγω μιας παρεξηγημένης νοοτροπίας είχε μείνει αν όχι στο περιθώριο, χωρίς τουλάχιστον την αναγνώριση που του άξιζε.

Κάτι που αναγνώρισε τόσο ο Υπουργός Γεωργίας Γιώργος Κουγιάλης στη δική του ομιλία αλλά και που στοχευμένα ανέδειξε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, τονίζοντας πως ο Όμιλος «Sppmedia» πίστεψε στους ανθρώπους της Κύπρου και τους οποίους δικαίως βραβεύει. Αυτό άλλωστε ήταν και το όραμα του ίδιου του Δημήτρη Λοττίδη όταν το 2013 χτύπησε την πόρτα της Τράπεζας Κύπρου, εξηγώντας το στη Δάφνη Προδρόμου.

«Της κατέθεσα το όραμά μας πως η καταστροφή μπορεί να γίνει ευκαιρία. Η Δάφνη αμέσως με κατάλαβε. Πίστεψε πως τέσσερα χρόνια μετά θα στεκόμασταν περήφανοι σε αυτήν την αίθουσα έχοντας βάλει και εμείς το μικρό μας λιθαράκι στην επιστροφή των ανθρώπων της Κύπρου στην πρωτογενή παραγωγή. Πώς θα μπορούσαμε να φέρουμε στο φως με την προσπάθειά μας τολμηρά εγχειρήματα, ποιοτικά προϊόντα, άγνωστους ανθρώπους. Σήμερα, γιορτάζουμε την αναγέννηση του κυπριακού κρασιού με ξεχασμένες ποικιλίες που οι περισσότεροι ακόμη δεν γνωρίζουμε την ύπαρξή τους. Σήμερα τιμούμε αγαπημένες εταιρείες που μας κάνουν περήφανους στο εξωτερικό. Σήμερα σας φέρνουμε στη σκηνή ανθρώπους με ποιότητα, μεράκι, αγάπη για τη γη και τον τόπο μας. Σήμερα βραβεύουμε αυτούς που πιστεύουν πως η Κύπρος αξίζει περισσότερα», δήλωσε σχετικά ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αθώοι Ηλιάδης, Κυπρή στην υπόθεση της Τρ. Κύπρου

«Τέτοιο Κακουργιοδηκίο να τo χαιρόμαστε!!! »
ΑΚΑ  |  10:28

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση