ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν αποκλείει βελτίωση των διαδικασιών σε περίπτωση σχολικών ατυχημάτων ο ΥΠΠ

«Υπάρχει πρωτόκολλο το οποίο ακολουθείται σε περιστατικά, όπως αυτό με τον 10χρονο»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης είπε ότι υπάρχει πρωτόκολλο το οποίο ακολουθείται σε περιστατικά, όπως αυτό με τον 10χρονο μαθητή που κατέληξε μετά από τραυματισμό σε σχολείο της Επαρχία Λάρνακας, ενώ πρόσθεσε ότι αν χρειάζεται να βελτιωθεί, αυτό θα γίνει.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ, ο Υπουργός είπε εξάλλου ότι στο σχολείο βρίσκεται όλο το διδακτικό προσωπικό μαζί με τον ερευνώντα λειτουργό, ο οποίος συνοδεύεται από δύο λειτουργούς του Γραφείου Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου Παιδείας για να ερευνήσουν τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Χαμπιαούρη, μεταξύ των πτυχών που διερευνώνται αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος είναι αν τα παιδιά στο γήπεδο ήταν μαζί με τον εκπαιδευτικό, πως αντέδρασε ο εκπαιδευτικός στο συμβάν, ποια στήριξη είχε, ποιες Πρώτες Βοήθειες παρασχέθηκαν, γιατί δεν κλήθηκε ασθενοφόρο και τι ώρα ειδοποιήθηκε η μητέρα.

Είπε ακόμη ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθείται, σε περίπτωση τέτοιων περιστατικών παρέχονται οι Πρώτες Βοήθειες, καλείται ασθενοφόρο εφόσον πρόκειται για σοβαρό περιστατικό, και ακολούθως ενημερώνονται οι γονείς και η αρμόδια αρχή.

«Εάν δούμε ότι χρειάζεται βελτίωση η διαδικασία που ακολουθούμε, το πρωτόκολλο, να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε άμεσα» πρόσθεσε.

Ο Υπουργός είπε πάντως ότι θεωρεί πολύ καλή εισήγηση το να ειδοποιείται ασθενοφόρο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για χτύπημα στο κεφάλι, καθώς όπως ανέφερε «οι εκπαιδευτικοί δεν είναι γιατροί».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το υλικό που είναι κατασκευασμένες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στα σχολεία, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι σύμφωνα με τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών, οι κατασκευές από υλικό premix πληρούν τις προδιαγραφές. «Η πληροφόρηση που είχα από το Γραφείο Ασφάλειας είναι ότι το premix του συγκεκριμένου γηπέδου μπασκετμπολ είναι πρόσφατα κατασκευασμένο, είναι ολοκαίνουριο» είπε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πρόνοια για παρουσία ατόμων στα σχολεία με γνώσεις Πρώτων Βοηθειών, ο Υπουργός είπε ότι κάθε χρόνο γίνεται επιμόρφωση εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ζητείται από κάθε σχολείο να αποστείλει ένα άτομο για επιμόρφωση, ενώ δίνεται και σχετικό πιστοποιητικό.

Ο κ. Χαμπιαούρης είπε πάντως ότι λόγω της αλλαγής προσωπικού, υπάρχει περίπτωση σε κάποια δημοτικά σχολεία να μην υπάρχει εκπαιδευτικός με γνώση Πρώτων Βοηθειών. «Είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να δούμε, πως διασφαλίζουμε σε όλα τα σχολεία να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που να μπορούν να δώσουν τις Πρώτες Βοήθειες» πρόσθεσε.

Ανέφερε τέλος ότι υπάρχουν και σχολεία στα οποία φοιτούν παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας και εκεί το Υπουργείο Παιδείας έχει αγοράσει υπηρεσίες από νοσηλευτές. Σίγουρα, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της όλης διαδικασίας, κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Ενεση» 15 δισ. στην Τουρκία υποσχέθηκε το Κατάρ

«Απλούστατα παρατείνετε τη ζωή του μελλοθάνατου...........»
knak  |  21:11

Οι δύο Έλληνες Στρατιωτικοί περιγράφουν τη στιγμή της σύλληψής τους (βίντεο)

«".....Περιγράφουν τις πρώτες στιγμές της σύλληψης τους και τις συνθήκες διαβίωσης τους στα ...»
Λευτέρης Μ.  |  16:49

DW: Προς capital control η Τουρκία;

«O σουλτανίσκος ανέλαβε πολλά καθήκοντα, αυτό του οικονομολόγου όμως του βγήκε .... στραβό! »
knak  |  12:28

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση