ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν απορρίπτει νέα συζήτηση της πρότασης Αβέρωφ η ΠΟΕΔ

Η αποδοχή της πρότασης θα εξαρτηθεί από το λεκτικό της Κυβέρνησης, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ

Newsroom K

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο νέας συζήτησης σχετικά με την πρόταση που κατατέθηκε από πλευράς Κυβέρνησης την 23η Αυγούστου, και επανήλθε στο τραπέζι από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, ανέφερε πως η αποδοχή της πρότασης της 23ης Αυγούστου θα εξαρτηθεί από το λεκτικό που θα χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο κ. Φυλακτού, η κάθε λέξη έχει τη σημασία της, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο στη συγκεκριμένη πρόταση υπάρχουν ζητήματα τα οποία προκαλούν προβληματισμό.

Τόνισε δε πως οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα ακούσουν τις προτάσεις, θα τις μελετήσουν και θα τοποθετηθούν με επίσημες ανακοινώσεις. Επεσήμανε ότι μέχρι αύριο θα πρέπει να βρεθεί διέξοδο στο αδιέξοδο που υπάρχει.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας ότι η αναστολή των αποφάσεων του Υπουργικού θα δημιουργήσει προβλήματα στη στελέχωση των σχολείων, ο κ. Φυλακτού ανέφερε πως δεν είναι ζήτημα που θα έπρεπε να αποτελεί τροχοπέδη.

«Αν επιλυθούν τα άλλα ζητήματα, εύκολα μπορεί να ξεπεραστεί και το θέμα της στελέχωσης», επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Τέλος, ο κ. Φυλακτού ανέφερε πως τα προηγούμενα χρόνια η υποστελέχωση ήταν πρόβλημα ρουτίνας για το Υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εισηγήθηκε να τεθεί ξανά στο τραπέζι η πρόταση που κατέθεσε η Κυβέρνηση στις 23 Αυγούστου, η οποία είναι τα τέσσερα εξής σημεία:

1. Μειώνονται από 2 σε 1 οι ώρες του Υπευθύνου τμήματος. Την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικοί απαλλάσσονται από την ευθύνη καταχώρησης των απουσιών των μαθητών, η οποία μεταβιβάζεται στις Γραμματείες των Σχολείων.
2. Ο βιολογικός χρόνος στα 8,16,20 χρόνια υπηρεσίας μειώνεται από 2 περιόδους κάθε φορά σε 1. Η ώρα η οποία αποκόπτεται θα δοθεί υπό μορφή μισθολογικής προσαύξησης στους εκπαιδευτικούς.
3. Παραμένουν οι ώρες του συνδικαλισμού σε πλήρες ωράριο δύο άτομα κάθε οργάνωσης, συγκεκριμένα για τον εκάστοτε Πρόεδρο και Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ. Για τον χρόνο που αποκόπτεται στα υπόλοιπα συνδικαλιστικά στελέχη το κράτος θα προσφέρει κάθε χρόνο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ 175.000 ευρώ ενώ στην ΟΛΤΕΚ 100.000 ευρώ.
4.Προτείνεται σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης σε εκπαιδευτικούς της Μέσης Εκπαίδευσης που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος ηλικίας και το 58ο για τους δασκάλους με κίνητρο την περικοπή του πέναλτι του 12% που ισχύει σήμερα για όσους αφυπηρετούν πρόωρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τι έλεγε η έκθεση GRECO για τη διαφθορά στη δικαιοσύνη

«“Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των συστάσεων η GRECO εισηγήθηκε να εισαχθεί μία εκπαίδευση ...»
Αλκης  |  15:13

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Κελαήδη σε προτρέπω να προσέχεις στις διασταυρώσεις από τα τζιτζίκια!!!»
ΧΓΑ  |  13:50

Γ. Εισαγγελέας: Υπόνοιες για στημένες δίκες στο Ανώτατο

«Η απόλυτη εκδίκηση του Γενικού Εισαγγελέα. Απέδειξε περίτρανα ποιος ευθύνεται για τις αποφάσεις εναντίον ...»
Yiannos  |  10:35

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Ε είπε μας αλλονα και κελάηδησε ο κ Κελαηδης!! Εδώ αναδείχθηκε η διαφθορά στην σημαντικότερη εξουσία ...»
Yiannos  |  08:54

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X