ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:54
 

Δεν προχωρούν τα οδοφράγματα στη Δερύνεια και Απλίκι

«Σκόνταψαν» πάνω στην αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Τα δυο νέα οδοφράγματα που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ανοίξουν σε λίγες ημέρες να διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών της Κύπρου έχουν «σκοντάψει» απάνω στην αδιαφορία και αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς.

Στη Δερύνεια ο τουρκικός στρατός δημιουργεί προβλήματα και καθυστερεί το άνοιγμα του οδοφράγματος. Την ίδια ώρα η «κυβέρνηση» δεν βρίσκει εταιρεία στην οποία θα παραδώσει το έργο της αναστήλωσης των δυο οδοφραγμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τ/κ πλευρά, η «κυβέρνηση» δεν εξασφάλισε θετικό αποτέλεσμα και σε δεύτερο διαγωνισμό που κήρυξε για το έργο της αναστήλωσης των οδοφραγμάτων της Δερύνειας και του Απλικίου. Για μια ακόμη φορά καμία εταιρεία δεν έδειξε ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο.

Η καταγγελία των ακτιβιστών

Οι Τ/κ ακτιβιστές, η Πρωτοβουλία της Αμμοχώστου, καταγγείλουν ότι πίσω από τη νέα αρνητική εξέλιξη κρύβεται η αδιαφορία και οι λανθασμένοι χειρισμοί της τ/κ ηγεσίας και της «κυβέρνησης». Συγκεκριμένα, η «κυβέρνηση» επιχειρεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τ/κ εταιρειών με τιμές του προηγούμενου έτους, τη στιγμή που η τουρκική λίρα γνωρίζει νέα κατρακύλα και οι τιμές στα κατεχόμενα αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς.

Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας της Αμμοχώστου, δρ. Οκάν Νταγλί, αντιδρώντας στη νέα εξέλιξη, δήλωσε τα εξής: «Και πάλι κανείς δεν συμμετείχε σε fake διαγωνισμό. Τώρα όλοι μπορούν να πάνε στα σπίτια τους. Ευχαριστούμε κυβέρνηση ΡΤΚ-ΚΛ-ΚΚΔ-ΔΚ και κύριε Πρόεδρε».
Εκτός από το ζήτημα του διαγωνισμού, στην περίπτωση του οδοφράγματος της Δερύνειας έχει προκύψει και ένα άλλο πρόβλημα. Ο τουρκικός στρατός δεν επιθυμεί να «αποχωριστεί» ένα φυλάκιο του και προκαλεί προβλήματα, με το σκεπτικό ότι δεν έχει τεθεί παρόμοιο αίτημα στην Εθνική Φρουρά.

Οι Τ/κ ακτιβιστές δεν κρύβουν την πικρία τους απέναντι στην νέα εξέλιξη, δηλώνοντας στην «Κ» ότι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων πριν από το τέλος αυτού του έτους είναι πλέον ένα ιδιαίτερο δύσκολο εγχείρημα. Την ίδια στιγμή ζητούν από την αντιπροσωπεία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, που επισκέφθηκε πριν από λίγο καιρό τα δυο οδοφράγματα, να μοιραστεί με την κοινή γνώμη τα συμπεράσματα της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση