ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν συμφωνούν οι πλευρές στη δίκη της Focus

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 24 κατηγορίες που αφορούν 7 αδικήματα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δεν κατέστη κατορθωτό να συμφωνήσουν για τα παραδεκτά γεγονότα Κατηγορούσα Αρχή και δικηγόροι υπεράσπισης στην ποινική υπόθεση της φερόμενης δωροδοκίας του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου με €1 εκ. από την εταιρεία Focus, με αποτέλεσμα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο να δώσει ακόμη λίγο χρόνο στις πλευρές.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, υπέβαλε σε όλες τις πλευρές σημείωμα 35 σελίδων που περιείχε τα παραδεκτά γεγονότα με στόχο την υποβοήθηση της διαδικασίας και την εξοικονόμηση χρόνου. Ωστόσο, όπως ανέφερε, έχει ληφθεί απαντητική επιστολή από όλους τους συνήγορους υπεράσπισης ότι δεν δίνονται αποδεκτά τα παραδεκτά γεγονότα.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης σημειώνοντας ότι οι ίδιοι διαπιστώνουν πολύ λίγα σημεία από το πολυσέλιδο έγγραφο αποδεκτά ως παραδεκτά γεγονότα. Υποβλήθηκε η εισήγηση ότι ίσως θα πρέπει οι πλευρές της υπεράσπισης να συντονιστούν και να υποβάλουν στην Κατηγορούσα Αρχή τα γεγονότα, τα οποία θεωρούν ως παραδεκτά.

Το Δικαστήριο ανέφερε ότι είναι διατεθειμένο να δώσει κάποιο χρόνο στις πλευρές για να συντονιστούν, σημειώνοντας ωστόσο ότι ανεξαρτήτως ερμηνειών θα πρέπει να συμφωνήσουν ότι υπάρχουν γεγονότα τα οποία είναι αναντίλεκτα.

Ως εκ τούτου, η υπόθεση συνεχίζεται στις 18,19 και 20 Δεκεμβρίου, στις 9 το πρωί, για έναρξη της εκδίκασης της ουσίας της υπόθεσης.

Ορίστηκαν επίσης οι 11, 12, 18 και 19 Ιανουαρίου 2018 ως δικάσιμοι.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η κόρη του, Αθηνά Χριστοδούλου, ο πρώην σύζυγος της Ανδρέας Κιζουρίδης, ο Μιχάλης Ζολώτας και ο Μιχάλης Φόλε ως επίσης και οι εταιρείες Α. C. Christodoulou Consultants Ltd, Marfin Invesment Group - MIG (πρώηνMarfin Financial Group - MFG) και Focus MaritimeCorp. ως νομικά πρόσωπα. Όλοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν μη παραδοχή στις εις βάρους τους κατηγορίες.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν επίσης ο Κυριάκος Μάγειρας, για τον οποίον το Εφετείο Αθηνών αποφάσισε τη μη έκδοση του στην Κύπρο, ως επίσης και ο Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος απεβίωσε.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 24 κατηγορίες που αφορούν τα εξής 7 αδικήματα: (1) Συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, (2) Δεκασμός δημόσιου λειτουργού, (3) Ενεργός δωροδοκία οικείων δημόσιων αξιωματούχων, (4) Δωροληψία από οικείους δημόσιους αξιωματούχους, (5) Κατάχρηση εξουσίας, (6) Κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, και (7) Αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο Μιχάλης Ζολώτας παραπέμφθηκε στο Κακουργιοδικείο μόνο για μια κατηγορία που αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ένα διαπραγματευτικό χαρτί

«Afto to "ksero polla" me iponooumena prepei na stamatisi epitelous!! Edo ke tora me tin kiria afti! ...»
Orgi laou  |  19:37

ΑΚΕΛ: Άστοχη η ενέργεια Ακιντζί να εγείρει θέμα UNFICYP

«Xαιρετισμούς στον μεγάλο στοχαστή Στέφανο Στεφάνου. Πήγαν χαμένα τα ωραία λόγια που μας έλεγε παλιά ...»
knak  |  18:11

Αρχιεπίσκοπος: Οι εκπαιδευτικοί να αφήσουν τους εγωισμούς

«Ο… ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Όντως αναγνωρίζω τη συμβολή του Αρχιεπισκόπου στον αγώνα για την απελευθέρωση ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:22

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση