ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:32
 

Δένεια: Οπλισμένοι Τούρκοι στρατιώτες απειλούν Ε/κ γεωργούς

Εδώ και μια βδομάδα, στρατιώτες του κατοχικού στρατού, που βρίσκονται στα φυλάκια της γραμμής αντιπαράταξης

Newsroom K

ΓΙΑΝΝΟΣ ΛΥΤΡΑΣ

Η τουρκική προκλητικότητα έχει λάβει άλλες διαστάσεις, τις τελευταίες μέρες, στην περιοχή της Δένειας, εντός της νεκρής ζώνης. Δεκάδες οπλισμένοι στρατιώτες του κατοχικού καθεστώτος εκτοπίζουν τους Ε/κ γεωργούς από εκτάσεις που καλλιεργούν εδώ και χρόνια, ούτως ώστε να εισέρχονται και να καλλιεργούν ανενόχλητοι οι γεωργοί από το ψευδοκράτος.

Όπως ανέφερε στο 24News ο κοινοτάρχης της Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, εδώ και μια βδομάδα, στρατιώτες του κατοχικού στρατού, που βρίσκονται στα φυλάκια της γραμμής αντιπαράταξης, μπαίνουν μπροστά σαν ασπίδα, με αποτέλεσμα γεωργοί «πολίτες» των κατεχομένων, να καλλιεργούν με τα τρακτέρ τους κάποια χωράφια τα οποία καλλιεργούνται από Ελληνοκύπριους, εδώ και περίπου οκτώ χρόνια. Μάλιστα, πρόσθεσε ο κ. Παναγιώτου, οι Ε/κ γεωργοί καλλιεργούσαν τα εν λόγω αγροτεμάχια με την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών.

Για τα πρόσφατα περιστατικά, έχουν ενημερωθεί τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και το Υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο, χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή, 15 και 16 Νοεμβρίου, αντίστοιχα, υπήρξαν άλλα δύο περιστατικά. Την Πέμπτη, περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Αυλώνας-Δένειας, ενώ σήμερα Παρασκευή, στην περιοχή Δένειας. Χθες, στην Δένεια, Τούρκος αξιωματικός πλησίασε, με την συνοδεία τεσσάρων περίπου οπλισμένων στρατιωτών του ψευδοκράτους, Ελληνοκύπριο γεωργό και εξέφρασε απειλές εναντίον του. Ο γεωργός μετακινήθηκε σε κάποια απόσταση, χωρίς, ωστόσο, να ικανοποιήσει τον Τούρκο αξιωματικό, ο οποίος πλησίασε εκ νέου και απειλούσε ότι θα τον συλλάμβανε. Με την επέμβαση των μελών της ειρηνευτικής δύναμης, απετράπησαν τα χειρότερα.

Σήμερα, περίπου 40 ένοπλοι στρατιώτες εκτόπισαν τους Ελληνοκύπριους γεωργούς

Σήμερα, παρατηρήθηκε νέα δραστηριότητα των κατοχικών στρατιωτικών δυνάμεων, είπε ο Κοινοτάρχης, με περίπου 40 οπλισμένους στρατιώτες. Η δραστηριότητα συμπληρώθηκε με την καλλιέργεια των χωραφιών από Τούρκους και Τουρκοκύπριους γεωργούς.

Οι Ελληνοκύπριοι γεωργοί επιδοτούνται από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών, για την καλλιέργεια των εν λόγω χωραφιών, ανέφερε ο κ. Παναγιώτου, προσθέτοντας ότι η καλλιέργειά τους έχει οικονομικά οφέλη για τους Ε/κ γεωργούς. Μάλιστα, η περίοδος που διανύουμε είναι περίοδος σποράς. Εάν δεν κατορθώσουν να σπείρουν θα έχουν ζημιές, αφού έχουν ήδη προμηθευτεί τους σπόρους και τα λιπάσματά τους.

Για το θέμα, ενήμερες είναι οι αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας, όπως το Υπουργείο Εξωτερικών και το Προεδρικό, αλλά και η ειρηνευτική δύναμη, είπε ο κ. Παναγιώτου.

Πηγή: 24news

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κόκκινο Γεωργιάδη για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα

«Mήπος ο κύριος θέλει να γίνε της... Γαλλίας???!!!»
ΑΚΑ  |  21:29

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση