ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:02
 

Διαγωνισμός για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς Αθηένου

Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν φέτος και θα ολοκληρωθούν το 2020

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για αποκατάσταση της παλιάς Δημοτικής Αγοράς στον Δήμο Αθηένου και χρήση της ως Πολιτιστικού, Πολύ-λειτουργικού Κέντρου.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι «η προκήρυξη του διαγωνισμού έγινε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, το έργο εγκρίθηκε ως Πολεοδομικό, οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν φέτος και θα ολοκληρωθούν το 2020. Η παλιά Δημοτική Αγορά αποτελεί εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα για τον Δήμο Αθηένου, σε ό,τι αφορά την ιστορική, αρχιτεκτονική, αλλά και πολιτιστική αξία», αναφέρεται.

Προστίθεται επίσης ότι «είναι ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό κτίσμα για τα δεδομένα της τότε εποχής και αποτελεί έργο του μακαριστού σπουδαίου αρχιτέκτονα Νεοπτόλεμου Μιχαηλίδη, της δεκαετίας του 1950».

Η αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς «είχε προταθεί το 2016 για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, κάτι που τελικά δεν επιτεύχθηκε, ωστόσο με συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Αθηένου, οδηγίες του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ενέργειες του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πετρίδη και τη βοήθεια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, το έργο εγκρίθηκε ως Πολεοδομικό», σημειώνεται.

Η ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς αναμένεται να αρχίσει φέτος, αποτελεί την Α’ Φάση του έργου και με την ολοκλήρωση της θα ξεκινήσει η Β’ Φάση, που θα περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του Περιβάλλοντα Χώρου της Δημοτικής Αγοράς και της Εκκλησίας του Πολιούχου Αγίου της Αθηένου Αγίου Φωκά.

Το έργο έχει προϋπολογισθεί για €2.000.000, εκτός Φ.Π.Α., και ο Δήμος Αθηένου αναμένεται να χρηματοδοτήσει το 20% της συνολικής δαπάνης. Τελευταία ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίστηκε η 22α Ιουνίου 2018, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 24 μήνες, δηλαδή μέχρι το 2020.

Ο Δήμος ευελπιστεί, όπως αναφέρεται, ότι η υλοποίηση του έργου θα συμβάλει στην ουσιαστική αναζωογόνηση του διατηρητέου κτίσματος και στην ανάπτυξη της περιοχής. Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, το Κέντρο θα φιλοξενήσει τα ποικιλόμορφα πολιτιστικά τμήματα του Δήμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση