ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαγωνισμός Κομισιόν για πρόληψη εμπορίας προσώπων στα κατεχόμενα

Τα προγράμματα που θα επιλεχθούν θα στηριχθούν με χορηγίες της ΕΕ ύψους μεταξύ €60.000 και €300.000, ανάλογα με την ενότητα.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό για τη διάθεση €1.000.000 με σκοπό την «πρόληψη και αντιμετώπιση της διακίνησης και εμπορίας προσώπων στο βόρειο τμήμα της Κύπρου», πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται υπό το Πρόγραμμα Βοήθειας της ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, το οποίο διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι βασικοί σκοποί της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων είναι η πρόληψη της εμπορίας προσώπων και η ευαισθητοποίηση του κοινού, η βελτίωση της πρόσβασης των θυμάτων σε δικαιώματα, και η καλύτερη πληροφόρηση και η αποτελεσματική και συντονισμένη ανταπόκριση σε όλες τις μορφές εμπορίας προσώπων.

Η πρόσκληση περιλαμβάνει δύο ενότητες. Στην Ενότητα 1, όπου θα διατεθούν €200.000, σκοπός είναι η στήριξη για τη δημιουργία και λειτουργία πλατφόρμας παραπομπής για τη βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των ενδιαφερομένων παραγόντων και την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων κατά της εμπορίας προσώπων. Στην Ενότητα 2 με €800.000, σκοπός είναι η στήριξη δράσεων και πρωτοβουλιών κατά της εμπορίας προσώπων στα κατεχόμενα ή/και σε ολόκληρη την Κύπρο.

Τα προγράμματα που θα επιλεχθούν θα στηριχθούν με χορηγίες της ΕΕ ύψους μεταξύ €60.000 και €300.000, ανάλογα με την ενότητα.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι η 2α Οκτωβρίου 2018.

Για σκοπούς προώθησης του διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου στο Bedestan στην κατεχόμενη Λευκωσία εκδήλωση για την προκήρυξη της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων. Επίσης, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο θα λάβει χώρα μια σειρά από συναντήσεις πληροφόρησης και κατάρτισης. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στις 11 Ιουλίου στο Γραφείο Στήριξης Προγραμμάτων της ΕΕ (EUPSO).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες, υπό τον αριθμό αναφοράς 152154, στη σελίδα https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?do=publi.welcome

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X