ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:19
 

Διαμαρτυρία από ΚΚΕ για Συρία έξω από τις ΒΒ Ακρωτηρίου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ στην Κύπρο, έξω από τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μήνυμα ενάντια στους βομβαρδισμούς στη Συρία, στην παρουσία των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο και στο ΝΑΤΟ, έστειλαν σήμερα οι συμμετέχοντες σε εκδήλωση διαμαρτυρίας των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ στην Κύπρο, έξω από τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου.

Κρατώντας πλακάτ, σημαίες του ΚΚΕ και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαμαρτυρόμενοι πορεύθηκαν μπροστά από την είσοδο των Βάσεων Ακρωτηρίου, από όπου βρετανικά μαχητικά Tornado συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς στόχων στη Συρία.

Σε μήνυμα, που διαβάστηκε από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ στην Κύπρο, αναφέρεται πως "είναι ψέμα ότι η Κύπρος είναι αμέτοχη απέναντι στη νέα επίθεση" και ότι "η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, για μια ακόμα φορά συμμετέχει και μάλιστα ενεργά, κάνοντας διευκολύνσεις, έχοντας αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών, λόγω μιας συγκεκριμένης βάσης".

Οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στην Κύπρο αναφέρουν πως η κυπριακή Κυβέρνηση "έχει μεγάλες ευθύνες γιατί εμπλέκει τη χώρα και τον κυπριακό λαό ακόμη πιο βαθιά σε αυτό το μακελειό των μονοπωλίων που θέλουν να βάλουν στο χέρι τους τον πλούτο της περιοχής μας και στηρίζει χωρίς καμία ντροπή τις επιλογές των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών".

Σημειώνεται ακόμη πως "τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός, τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να κλείσουν οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, που είναι ορμητήρια θανάτου και να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων".

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι "οι αρνητικές συνέπειες ενός τέτοιου πολέμου θα είναι απρόβλεπτες, τόσο για τους λαούς, τόσο της περιοχής όσο και όλου του κόσμου" και πως "θα κοστίσει ακόμη περισσότερο σε ανθρώπινες ζωές, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες-κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα".

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε ειρηνικά υπό τη διακριτική παρακολούθηση της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Εδώ δεν μπορούν να εξημερώσουν το θηρίο οι μεγάλες δυνάμεις και μείς ψαχνόμαστε για λύση; Δεν είναι ...»
Leon  |  13:24

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X