ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:36
 

Διαμαρτυρία με πορεία πραγματοποίησαν ιδιοκτήτες σκύλων

Εκατοντάδες ιδιοκτήτες σκύλων συγκεντρώθηκαν στο ανατολικό άκρο του Παραθαλάσσιου Πάρκου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την απόσυρση της απόφασης του Δήμου Λεμεσού να απαγορεύσει τη διακίνηση πολιτών με τους σκύλους τους στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο (μόλος), ζήτησαν εκ νέου το απόγευμα της Κυριακής, με πορεία διαμαρτυρίας, οι ιδιοκτήτες σκύλων.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας είχε αρχικά οργανωθεί από τη διαδικτυακή ομάδα πρωτοβουλίας "Limassol Dog Owners", ωστόσο μετά την απόφαση της για ακύρωση της, οργανωτικό ρόλο ανέλαβε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, το οποίο κάλεσε εκ νέου τους ιδιοκτήτες σκύλων να συμμετάσχουν δυναμικά στην πορεία κατά μήκος του μόλου.

Υπό την επιτήρηση αστυνομικής δύναμης, εκατοντάδες ιδιοκτήτες σκύλων συγκεντρώθηκαν στο ανατολικό άκρο του Παραθαλάσσιου Πάρκου και στη συνέχεια πορεύτηκαν με τα σκυλιά τους μέχρι την ημικύκλια αποβάθρα.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, Κυριάκος Κυριάκου, τους κάλεσε να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το χώρο για βόλτες με τα σκυλιά τους και διαμήνυσε πως, όλοι έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης με τα κατοικίδια τους σε δημόσιο χώρο, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν και υποχρεώσεις και όποιοι παρανομούν πρέπει να καταγγέλλονται και να τους επιβάλλονται πρόστιμα, όπως προνοεί η σχετική νομοθεσία.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο κ.Κυριάκου είπε πως ο όποιος διάλογος με το Δήμο Λεμεσού, μπορεί να γίνει μόνο αν αποσυρθεί η απόφαση, ενώ υπενθύμισε πως το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, είχε υποβάλει προτάσεις, όπως τη δημιουργία πάρκου για σκύλους, από τον Ιανουάριο του 2017, μετά την εκλογή του Νίκου Νικολαΐδη.

Κληθείς να αναφερθεί στο ενδεχόμενο να καταγγελθούν οι ιδιοκτήτες σκύλων αν συνεχίσουν να φέρνουν στο μόλο τα σκυλιά τους, ο Κυριάκος Κυριάκου είπε, "δεν νομίζω να το παρατραβήξει ο Δήμαρχος, γιατί η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη. Αυτός που παρανομεί καταγγέλλεται, αυτός που δεν παρανομεί δεν μπορεί να τον καταγγείλει και αν ο Δήμος θέλει να καταγγέλλει, αυτό αντιβαίνει τη νομοθεσία".

Υπενθυμίζεται πως, σε πρόσφατη ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού ανέφερε πως η απόφαση για λήψη περιοριστικών μέτρων στη διακίνηση σκύλων στο μόλο, κρίθηκε αναγκαία μετά τη λήψη πολλών διαμαρτυριών από πολίτες για τη σοβαρή ρύπανση και τον κίνδυνο για την υγεία του κοινού, λόγω του ότι δεν λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα από κάποιους ιδιοκτήτες, αλλά και για την ασφάλεια των μικρών παιδιών.

Ο δε Δήμαρχος Λεμεσού, θεωρώντας ότι το θέμα αυτό είναι ένα θέμα που αφορά ευρύτερα την κοινωνία της Λεμεσού, άνοιξε ένα διαδικτυακό διάλογο με τους δημότες, μέσα στα πλαίσια της θέσης αρχής του Δήμου για δημόσιο διάλογο για όλα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Προμήνυμα διεξόδου η επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνου

«Εφόσον είναι αναμεμιγμένο το ΑΚΕΛ, λύση δεν θα υπάρξει!!! »
knak  |  09:06

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«Κυβερνητικές αποφάσεις για την παιδεία. (Μένει να τις αποδεχτούν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών) 1. ...»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  |  20:37

Αίτημα για εποπτεία του αποφυλακισθέντα παιδεραστή

«Tώρα που την έπαθε η κυβέρνηση ......»
knak  |  17:49

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση