ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:17
 

Δίκη διπλού φονικού: Οι τύψεις του Τζιωνή και οι δήθεν απειλές με πιστόλι

Παρουσιάστηκε φωτογραφία με το φονικό μαχαίρι

Newsroom K

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίστηκε η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε στον Στρόβολο με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου.

Αρχή έκανε ο δεύτερος μάρτυρας, ο αρχιφύλακας Μιχαλάκης Γεωργίου που υπηρετεί στο τμήμα εγκληματολογικών ερευνών. Κατατέθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας οι φωτογραφίες που λήφθηκαν από την οδό Σκιάθου 3 στην Αγλαντζιά. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν καθ' υπόδειξη του αρχιλοχία Μιχαλάκη Σάββα. Στο επίκεντρο ήταν οι φωτογραφίες και ο αρχιφύλακας Γεωργίου εξηγούσε την κάθε φωτογραφία και με ποιο τρόπο λήφθηκαν, ενώ ο δικηγόρος του Τζιωνή αντεξέτασε τον Γεωργίου για δεκαπέντε λεπτά.

Οι φωτογραφίες-τεκμήρια

Τη σκυτάλη πήρε ο αρχιλοχίας, Μιχάλης Σάββα, υπεύθυνος εργαστηρίου εγκληματολογικών ερευνών για παρουσίαση τεκμηρίων που έλαβε από την οικία στην Αγλαντζιά. Ο κύριος Σάββα μεταξύ άλλων ανέφερε την ημερομηνία που πήγε στην οικία, στην οδό Σκιάθου 3, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και παρέλαβε τεκμήρια από το σημείο. Μετά από πεντάλεπτο διάλειμμα που ζήτησε ο αρχιλοχίας, για να τοποθετήσει τα τεκμήρια στην σειρά, παρουσιάστηκε ενώπιον της αίθουσας το φονικό μαχαίρι.

Το φονικό μαχαίρι και η αναστάτωση

Όταν αναφέρθηκε ότι θα παρουσιαστεί το μαχαίρι μπροστά στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου, υπήρξε μια μικρή αναστάτωση από τους παρευρισκομένους. Με το άνοιγμα του φακέλου και την παρουσία του φονικού μαχαιριού, συγγενείς των θυμάτων δεν άντεξαν να δουν το φρικτό θέαμα. Όταν ανοίχτηκε ο φάκελος που περιείχε το μαχαίρι, συγγενείς του άτυχους ζεύγους, μην μπορώντας να αντικρίσουν το φονικό εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε στις 19 Απριλίου, έκρυβαν τα μάτια τους και όπως ήταν φυσιολογικό δυσανασχετούσαν. Το μαχαίρι εντοπίστηκε καρφωμένο στη φοινικιά που βρίσκεται στην αυλή του πατρικού του Λοΐζου Τζιωνή.

Ο τρόπος που ο 15χρονος αναγνώρισε τον Τζιωνή

Στη σημερινή διαδικασία, ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας και ο υπαστυνόμος Γιώργος Θεμιστοκλέους που υπηρετεί στην αστυνομική διεύθυνση Λευκωσίας, ο οποίος ανέφερε ότι ανέλαβε την υπόθεση από την πρώτη μέρα που διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα. Ο υπαστυνόμος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στην μέρα που ο Λοΐζος Τζιωνής θα έδινε κατάθεση στους ανακριτές. Μεταξύ όσων ακούστηκαν ξεχώρισε το γεγονός ότι ο νούμερο ένα κατηγορούμενος όταν του είπαν για την αναγνωριστική παράταξη, δεν ήθελε να βρίσκεται μαζί με άλλους στην ίδια γραμμή. Ο μάρτυρας Θεμιστοκλέους του εξήγησε ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος αναγνώρισης, σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να μπει σε έναν ειδικό χώρο και ο μάρτυρας να περάσει να τον δει μέσω μονοδρομικού υαλοπίνακα. Με αυτό τον τρόπο ο 15χρονος γιος του άτυχου ζεύγους αναγνώρισε τον Τζιωνή.

Οι τύψεις και το πήδημα στο τραπέζι

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του, ο Τζιωνής όταν είπε στους ανακριτές ότι μπήκε στο σπίτι από το παράθυρο, τότε ο κύριος Θεμιστοκλέους χαριτολογώντας τον ρώτησε «είσαι ο Σούπερμαν ή ο Μπάτμαν;». Ο υπαστυνόμος περιέγραψε ενώπιον του Κακουργιοδικείου τη σκηνή όταν ο Τζιωνής ζήτησε να του επιτρέψουν να πεταχτεί με τα δύο πόδια στο τραπέζι, πράγμα που έκανε.

Ο μάρτυρας κατηγορίας είπε επίσης ότι «όταν γινόταν η γραπτή κατάθεση, του κάναμε πέντε ερωτήσεις» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «ο Τζιωνής ζήτησε να μην του κάνουμε άλλες ερωτήσεις και θα μας πει τι είχε γίνει γιατί ένιωθε τύψεις».

Η πιεστική αντεξέταση, το πιστόλι και η ένταση

Οι τόνοι ανέβηκαν στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου κατά την αντεξέταση του υπαστυνόμου Θεμιστοκλέους από τον δικηγόρο του Τζιωνή, Αντρέα Αναστασίου. Οι συνεχόμενες ερωτήσεις του κυρίου Αναστασίου προκάλεσαν έντονη δυσφορία των συγγενών, κάτι που έγινε και στις προηγούμενες δίκες κατά τη διάρκεια της αντεξέτασης του κύριου Σιαμούτη.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκλήθηκε όταν ο συνήγορος υπεράσπισης του Τζιωνή αναφέρθηκε στο χρονικό της ανάκρισης του Τζιωνή στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας λέγοντας πως στο γραφείο όπου ανακρινόταν ο πελάτης του υπήρχε και πιστόλι. Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του υπαστυνόμου: «Ορίστε; Όχι, με πιστόλι είχαμε με τίποτε, είναι ανακριτικό γραφείο». Ο Αντρέας Αναστασίου σε έντονο ύφος επέμενε ότι στο γραφείο εκείνο υπήρχε πιστόλι, χαρακτηριστική ήταν η φράση που ακούστηκε στο δικαστήριο, «είπατε στον πελάτη μου γιατί κοιτάς την πόρτα, έτω πιστόλι τζιαμέ;». Ο κύριος Θεμιστοκλέους απάντησε το ίδιο έντονα λέγοντας, «Σας προκαλώ να κάνετε έρευνα σε αρχείο πυροβόλων όπλων αν κατέχω υπηρεσιακό πιστόλι, δεν κατέχω».

Συνέχεια την ερχόμενη Τετάρτη 12/12

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την ερχόμενη Τετάρτη 12/12, αναμένεται να καταθέσει ο νούμερο ένα κατηγορούμενος, Λοΐζος Τζιωνής, κάτι που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Το 24NEWS θα είναι παρόν στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

Εκτός από τον Λοΐζο Τζιωνή, κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι ο ετεροθαλής αδερφός του, Λευτέρης Σολωμού, η Σάρα Σιαμς και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος. Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει μη παραδοχή και στις επτά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Πηγή: 24news / Του Δημήτρη Λουκά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X