ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:52
 

ΕΕ: 26,5 εκατ. ανθρωπιστική βοήθεια προς την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Ο επίτροπος Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα χορηγήσει 26,5 εκατομμύρια ευρώ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Koμισιόν και συγκεκριμένα ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσαν ότι θα χορηγήσουν 26,5 εκατομμύρια ευρώ σε επείγουσα βοήθεια για τις ευάλωτες οικογένειες που επλήγησαν από την ανθρωπιστική κρίση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η οποία πλήττει επίσης γειτονικές χώρες. Η στήριξη αυτή αφορά 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας, οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια, καθώς η τρέχουσα κρίση προκαλεί κύματα προσφύγων στις γειτονικές χώρες.

"Η ΕΕ είναι πολύ αφοσιωμένη στην υποστήριξη ευάλωτων οικογενειών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τις γειτονικές χώρες και η ανθρωπιστική μας βοήθεια θα καλύψει βασικές ανάγκες όπως τρόφιμα, νερό και υποστήριξη των ευάλωτων και υγειονομική περίθαλψη". 

Καθώς οι επιχειρήσεις βοήθειας στη χώρα συχνά παρεμποδίζονται για λόγους ασφαλείας, ο Επίτροπος τόνισε ότι είναι σημαντικό οι διασώστες να μπορούν να βοηθήσουν με ασφάλεια και να μην αποτελούν οι ίδιοι στόχο. Η Κομισιόν υποστηρίζει την περιοχή με συμμετοχή στις αεροπορικές υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για την παροχή βοήθειας σε ολόκληρη τη χώρα.

Από το 2014, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της έχουν κινητοποιήσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας για την περιφερειακή κρίση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Παρομοίως ο Επίτροπος ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν έχει κινητοποιήσει ένα πακέτο επείγουσας βοήθειας ύψους 2 εκατ. Ευρώ για την υποστήριξη των θυμάτων του τυφώνα Mangkhut στις Φιλιππίνες.

"Η ΕΕ υποστηρίζει όσους έχουν ανάγκη στις Φιλιππίνες, πολλοί από τους οποίους υποφέρουν από τις καταστροφικές συνέπειες του τυφώνα. Η συμβολή μας θα προσφέρει καταφύγιο, διανομή έκτακτης βοήθειας, νερό και αποχέτευση, επισιτιστική ασφάλεια για τους πιο ευάλωτους από αυτούς που έχουν χάσει τα σπίτια τους", δήλωσε ο αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης.

Η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει ανθρωπιστικές οργανώσεις εταίρους που ήδη εργάζονται στις πληγείσες περιοχές και θα αντιμετωπίσει τις πιο επείγουσες ανάγκες των κοινοτήτων που πλήττονται από τον τυφώνα. Η υπηρεσία επείγουσας δορυφορικής χαρτογράφησης της Κομισιόν ταυτόχρονα, παρέχει χαρτογράφηση των πλέον πληγέντων περιοχών. Εμπειρογνώμονες ανθρωπιστικής βοήθειας της έχουν επίσης αναπτυχθεί στην περιοχή των καταστροφών για να αξιολογήσουν τις επιτόπιες ανάγκες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Προβλήματα στα κατεχόμενα λόγω κακοκαιρίας

«Aπό πότε αναγνωρίζουμε ότι το αεροδρόμιο Τύμπου ονομάζεται Ερτζάν;;;»
Pink  |  18:49

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση