ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έφεση ζήτησε η Έφη Ηροδότου για μείωση ποινής

Tρία χρόνια στον πατέρα και 18 μήνες στην μητέρα της 30χρονης επέβαλε το Δικαστήριο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

'Εφεση και επανεκδίκαση της υπόθεσης ζήτησαν οι δικηγόροι της κατηγορούμενης στο Ανώτατο Δικαστήριο λίγες μέρες μετά την ποινή που της επέβαλε την Τρίτη.

Στο σκεπτικό της έφεσης αναφέρεται ότι το δικαστήριο δεν είχε αποδεικτικά στοιχεία ότι διαπέρασε με κόκκινο τα φώτα τροχαίας, υποστηρίζοντας ότι το φανάρι που περνούσε τη διασταύρωση ήταν πορτοκαλί.

Ταυτόχρονα θα αναφέρεται και στον κύριο μάρτυρα κατηγορίας και σε άλλους μάρτυρες που έχει συνομιλήσει η 30χρονη μετά το θανατηφόρο δυστύχημα.

Ποινή τριών χρόνων στον πατέρα και 18 μήνες στην μητέρα ανακοίνωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για πρόκλησης σε ψευδορκία, υποκίνηση μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία, πλαστογραφία εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και χρήσης πλαστού αποδεικτικού στοιχείου. Η επιβολή της ποινής είναι χωρίς αναστολή.

2 χρόνια για Έφη

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη επιβλήθηκε στην Ηροδότου ποινή δύο ετών στην 1η κατηγορία που αντιμετώπιζε και επιπλέον σύμφωνα με την απόφαση του της αποστερεί το δικαίωμα να κατέχει ή να λαμβάνει άδεια οδήγησης, για περίοδο δυόμιση ετών από σήμερα.

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει στην καταδικασθείσα δέκα βαθμούς ποινής.

Στο μεταξύ, για το αδίκημα της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας το δικαστήριο δεν επέβαλε ποινή, δεδομένου ότι τα γεγονότα που συνθέτουν το αδίκημα περιλαμβάνονται στα γεγονότα της 1ης κατηγορίας.

Τα αδικήματα, για τα οποία καταδικάστηκε η Έφη Ηροδότου, επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 4 έτη ή χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις 2.500 λίρες.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, από την ποινή της καταδικασθείσας θα αφαιρεθεί το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η κατηγορούμενη τελούσε σε προφυλάκιση, καθώς επίσης και το χρονικό διάστημα που η Ηροδότου τελούσε υπό κράτηση, στο πλαίσιο της διαδικασίας παράδοσης της στις κυπριακές Αρχές.

Γεγονότα Υπόθεσης

Η Έφη Ηροδότου κατηγορήθηκε ότι στις 27 Δεκεμβρίου και ώρα 04:45 στη διασταύρωση Σπύρου Κυπριανού με Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λεμεσό ενώ οδηγούσε το όχημα της εισήλθε στη διασταύρωση με κόκκινο φως, που είχε ως αποτέλεσμα να συγκρουστεί βίαια με το μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο Αιμίλιος Ιωάννου, 17 χρόνων, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της δίκης κατέθεσαν οκτώ μάρτυρες κατηγορίας, ενώ κατατέθηκε αριθμός παραδεκτών γεγονότων.

Η κατηγορούμενη κλήθηκε σε απολογία και επέλεξε να προβεί σε ανώμοτη δήλωση. Επίσης κατέθεσαν και δύο μάρτυρες υπεράσπισης.

Ποια είναι η Έφη Ηροδότου

Σύμφωνα με την έκθεση του Τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας, την οποία ζήτησε και έλαβε το Δικαστήριο, η Έφη Ηροδότου είναι άγαμη και χωρίς τέκνα.

Μετά από την αποφοίτησή της μετέβηκε στην Αθήνα, όπου φοίτησε στον Κλάδο Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Παράλληλα, άρχισε να φοιτά στον κλάδο νηπιαγωγών του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, αλλά διέκοψε τη φοίτηση της λόγω της δίκης, που ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2009.

Ακολούθως, πηγαινοερχόταν στην Κύπρο μέχρι το 2011, ενώ αργότερα παρέμεινε στην Αθήνα, όπου παρακολουθείτο εντατικά από ψυχολόγο και ψυχίατρο, λόγω κρίσεων πανικού και σοβαρού μετατραυματικού στρες , αποτέλεσμα του δυστυχήματος και του συνεχούς εκφοβισμού της στο διαδίκτυο.

Στην Αθήνα έλαβε το πτυχίο ψυχολογίας, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής της συμμετείχε ενεργά σε δραστηριότητες της Εκκλησίας

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση