ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκστρατεία Αστυνομίας: Πέραν των 400 καταγγελιών

Η επιχείρηση διεξήχθη σε διάφορες περιοχές στην επαρχία Λευκωσίας

Newsroom K

Στο πλαίσιο των ενεργειών της Αστυνομίας για πάταξη φαινομένων οχληρίας και παραβατικότητας και πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων διενεργήθηκε χθες 2 Μαρτίου, 2018 μέχρι και τις πρωινές ώρες σήμερα, στοχευμένη εκστρατεία.

Στην εκστρατεία συμμετείχαν διάφορα τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας και μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών και του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων της Τροχαίας Αρχηγείου.

Η επιχείρηση διεξήχθη στις αστικές περιοχές της Λεωφόρου Προδρόμου και της οδού Βυζαντίου, της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή, της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, και σε διάφορες άλλες περιοχές στην επαρχία Λευκωσίας.
Κατά την εκστρατεία έγιναν συνολικά 124 καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις.

Μεταξύ άλλων, καταγγέλθηκαν δύο πρόσωπα για οδήγηση οχήματος χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης και χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης, ενώ εντοπίστηκε ένα ρόπαλο στην κατοχή άλλου οδηγού αυτοκινήτου, ο οποίος επίσης οδηγούσε το όχημα του υπό την επήρεια αλκοόλης, χωρίς να φέρει ζώνη ασφαλείας και παραβιάζοντας το όριο ταχύτητας.

Καταγγέλθηκαν δύο οδηγοί μοτοσικλέτας για αλόγιστη και επικίνδυνη οδήγηση, αφού οδηγούσαν τη μοτοσικλέτα τους στον ένα τροχό, ενώ κατακρατήθηκαν τρεις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού και ένα μοτοποδήλατο που δεν έφεραν πινακίδες εγγραφής.

Σε άλλη περίπτωση, οδηγός αυτοκινήτου προσπάθησε να διαφύγει του ελέγχου οδηγώντας αλόγιστα και επικίνδυνα και εισήλθε σε δρόμο μονής κατεύθυνσης οδηγώντας παράνομα στην αντίθετη κατεύθυνση. Αυτός ανακόπηκε από τα μέλη της Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε το όχημα του χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης ευθύνης έναντι τρίτου προσώπου και χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας και άδεια κυκλοφορίας για το όχημα του, το αμάξωμα του οποίου φέρεται να έχει παραποιηθεί.

Κατά τη διάρκεια των τροχονομικών έλεγχων εντοπίστηκε οδηγός φορτηγού οχήματος να οδηγά με ταχύτητα 119 χιλιομέτρων ανά ώρα σε δρόμο όπου το όριο ταχύτητας είναι 80 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ άλλοι τρεις οδηγοί αυτοκινήτων εντοπίστηκαν να οδηγούν τα οχήματα τους με ταχύτητα 112, 107 και 106 χιλιόμετρα ανά ώρα, παραβιάζοντας το όριο ταχύτητας των 50 χιλιομέτρων ανά ώρα.
Σε τροχονομικούς έλεγχους που έγιναν ανά το παγκύπριο, έγιναν συνολικά 373 καταγγελίες παράβασης του ορίου ταχύτητας, ενώ από τους 150 συνολικά έλεγχους οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, καταγγέλθηκαν 38 οδηγοί που εντοπίστηκαν να οδηγούν το όχημα τους υπό την επήρεια αλκοόλης.

Αναφορικά με διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις, όπως παράβαση κόκκινου φωτεινού σηματοδότη τροχαίας, οδήγηση δίκυκλου οχήματος χωρίς προστατευτικό κράνος και οδήγηση αυτοκινήτου χωρίς ζώνη ασφαλείας, οδήγηση χωρίς ελεύθερα χέρια και χρήση κινητού τηλεφώνου, αλλά και η οδήγηση οχήματος χωρίς άδεια κυκλοφορίας, διαπιστώθηκαν παγκύπρια συνολικά 308 παραβάσεις.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, παγκύπρια εκδόθηκαν σε οδηγούς οχημάτων συνολικά 21 γραπτές παρατηρήσεις και 45 γραπτές προειδοποιήσεις για διάφορες τροχαίες παραβάσεις, ενώ μέλη της Αστυνομίας παρείχαν οδική βοήθεια σε 10 οδηγούς οχημάτων.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες της, σε συνεργασία με το κοινό για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παραβατικότητας και ενίσχυσης της ασφάλειας των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Εξαγγελία και άλλων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία από το ΥΠΠ

«Την τσαπατσουλιά στην τσαπατσουλιά οι άριστοι των αρίστων ονομάζουν …πρόσθετα μέτρα!!! »
Ai Em  |  11:53

Το απίστευτο θρίλερ με τον Τζαμάλ Κασόγκι

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο πιο βάρβαρο, απάνθρωπο καθεστώς από αυτό της Σαουδικής Αραβίας. Κάθε ...»
CGA  |  10:23

Ανεβαίνει η ένταση με αντεγκλήσεις, εν μέσω αναμονής, για κυπριακό

«Οσο και να θελει ο Ερντογαν και η τουρκικη ηγεσια να ξεφορτωθει το κυπριακο, μορει να το κανει μονο ...»
Γιωτας  |  03:57

Ξέμεινε από αξιωματικούς το τουρκικό πολεμικό ναυτικό

«Ενώ το δικό μας ναυτικό είναι πλήρες από αξιωματικούς που εισάγει 10 δοκίμους κάθε χρόνο και οι παραιτήσεις ...»
ΠολεμιστήςΤηςΚαρέκλας  |  16:49

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση