ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:06
 

Εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για μείωση της ανεργίας

Αυτό δήλωσε σε ομιλία της εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας η υπ. Εργασίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Παρά το ότι η Κύπρος παρουσίασε τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση στην ΕΕ όσον αφορά στο ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο του 2018, η κυβέρνηση εντατικοποιεί τις προσπάθειες για μείωση της ανεργίας, δήλωσε η αρμόδια Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε ομιλία εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών του Ταμείου Προνοίας των Υπαλλήλων της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας, η κ. Αιμιλιανίδου αναφέρθηκε στα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία το Μάρτιο, βάσει των οποίων η Κύπρος κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας σε ετήσια βάση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ από 12,3% το Μάρτιο 2017 σε 9,1% το Μάρτιο 2018.

«Οι πιο πάνω εξελίξεις σε καμιά περίπτωση δεν οδηγούν σε εφησυχασμό. Αντίθετα, η Κυβέρνηση εντατικοποιεί τις προσπάθειες της για την περαιτέρω μείωση της ανεργίας, η οποία θα επενεργήσει θετικά και στην οικονομική βιωσιμότητα του Ταμείου», υπογράμμισε η Υπουργός Εργασίας.

Η κ. Αιμιλιανίδου τόνισε πως πρωταρχικό μέλημα είναι, παράλληλα με τα μέτρα που λήφθηκαν για τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είναι η διασφάλιση και η επάρκεια των συντάξεων που παρέχονται.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, ευρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση προκειμένου να αναβαθμίζουμε το δίκτυ κοινωνικής προστασίας ιδιαίτερα για τις πιο ευάλωτες ομάδες των συνταξιούχων.

Στο σημείο αυτό, η υπουργός Εργασίας τόνισε πως η περαιτέρω στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας αλλά και της Κυβέρνησης γενικότερα.

Επεσήμανε ακόμη πως καμία σύνταξη ή επίδομα που αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους δεν έχει μειωθεί, τουναντίον, με απόφαση της Κυβέρνησης παραχωρήθηκε αύξηση στο επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων, από 9,5% μέχρι 13,3% με μεγαλύτερη αύξηση στα πιο χαμηλά εισοδήματα.

Όπως είπε, μέσω στοχευμένων δράσεων της Κυβέρνησης, έγινε κατορθωτή η μείωση του ποσοστού των συνταξιούχων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας κατά το ένα τρίτο (από 29.3% το 2012 σε 19.5% το 2016).

Σημείωσε ότι, μεταξύ άλλων, παραχωρήθηκε αύξηση στο επίδομα τους διασφαλίζοντας ότι το κατώτατο εισόδημα για έναν συνταξιούχο σήμερα ανέρχεται στα 525 ευρώ και για ένα ζευγάρι στα 1050 και επίσης καθιερώθηκε το χριστουγεννιάτικο δώρο προς τους χαμηλοσυνταξιούχους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Προβλήματα στα κατεχόμενα λόγω κακοκαιρίας

«Aπό πότε αναγνωρίζουμε ότι το αεροδρόμιο Τύμπου ονομάζεται Ερτζάν;;;»
Pink  |  18:49

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση