ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:22
 

Επ' ανδραγαθία προαγωγές στην Αστυνομία με οικονομικό αντίκρισμα

Eπειδή στο κείμενο του νόμου οι προαγωγές δεν συνοδεύονταν από μισθολογικά και συνταξιοδοτικά ωφελήματα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών ολοκλήρωσε τη συζήτηση του νομοσχεδίου, με το οποίο εκχωρείται στον Αρχηγό Αστυνομίας η εξουσία να προβαίνει σε επ΄ ανδραγαθία προαγωγές σε τακτικούς και ειδικούς αστυνομικούς, οι οποίοι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα κατά την άσκηση του καθήκοντος τους, δήλωσε μετά τη συνεδρία της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Γεωργίου.

Οπως ανέφερε, επειδή στο κείμενο του νόμου οι προαγωγές δεν συνοδεύονταν από μισθολογικά και συνταξιοδοτικά ωφελήματα, η Επιτροπή αναμένει το νέο κείμενο νόμου ώστε οι επ’ ανδραγαθία προαγωγές να έχουν και οικονομικό αντίκρισμα.

Ο κ. Γεωργίου αφού διευκρίνισε πως η Βουλή δεν μπορεί να περιλάβει οικονομικά ωφελήματα, καθώς θα αυξήσει τον Προϋπολογισμό του κράτους, καθιστώντας αντισυνταγματικό το νόμο, που θα ψηφίσει, θα αναμένει το αρμόδιο Υπουργείο να καταθέσει νέο κείμενο νόμου, εντός μιας εβδομάδας, ώστε οι επ΄ ανδραγαθία προαγωγές να έχουν και συνταξιοδοτικά ωφελήματα.

Ο κ. Γεωργίου αφού ανέφερε ότι η αφορμή δόθηκε με τον πρόσφατο τραυματισμό του τακτικού και ειδικού αστυνομικού εν ώρα καθήκοντος, είπε πως οι προαγωγές θα γίνονται μετά θάνατον προς αυτούς που είτε έχασαν τη ζωή τους κατά την επιτέλεση του καθήκοντος τους, είτε προς αυτούς που υπέστησαν σωματική βλάβη, είτε επειδή, κατά την κρίση του Αρχηγού Αστυνομίας έθεσαν τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα σε πραγματικό κίνδυνο προκειμένου να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Ο κ. Γεωργίου είπε επίσης ότι η Επιτροπή Νομικών ολοκλήρωσε την κατ΄ άρθρο συζήτηση του εναρμονιστικού νομοσχεδίου για την Προστασία των Φυσικών Προσώπων έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από αρμόδιες αρχές για τους σκοπούς της Πρόληψης, Διερεύνησης, Ανίχνευσης ή Δίωξης Ποινικών Αδικημάτων ή της Εκτέλεσης Ποινικών Κυρώσεων και για την Ελεύθερη Κυκλοφορία των Δεδομένων αυτών και θα ακολουθήσει τοποθέτηση των μελών της Επιτροπής σε 15 ημέρες επί του αναθεωρημένου κειμένου του προτεινόμενου νόμου.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις νόμου του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα για τροποποιήσεις στο Σύνταγμα ώστε να καταστεί δυνατό το ανακλητό της θητείας του Προέδρου, Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας και Βουλευτού και της σχετικής πρότασης της Κυβέρνησης που είναι ενώπιον της Επιτροπής με Νομοσχέδιο, σε 15 ημέρες θα γίνει ανταλλαγή απόψεων με στόχο τη διαμόρφωση ενοποιημένης νομοθετικής πρότασης για τροποποίηση του Συντάγματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X