ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:02
 

Επ. Προεδρίας: Περίπου 60 νέες αιτήσεις για επανεγκατάσταση Μαρωνιτών

Υπάρχει ροή από αιτήσεις, τόσο από μεμονωμένα άτομα, όσο και από οικογένειες που θέλουν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Περίπου 50-60 νέες αιτήσεις Μαρωνιτών για επανεγκατάσταση σε Κορμακίτη και Καρπάσια βρίσκονται ενώπιον του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου, καθώς συνεχίζεται η ροή προς τα κατεχόμενα χωριά όπου διαβιούν εγκλωβισμένοι.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Φωτίου είπε ότι υπάρχει ροή από αιτήσεις, τόσο από μεμονωμένα άτομα, όσο και από οικογένειες που θέλουν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα επανεγκατάστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας για Ελληνοκύπριους και Μαρωνίτες.

Σημείωσε ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επιδεικνύεται για τα δύο Μαρωνίτικα χωριά, τον Κορμακίτη και τα Καρπάσια, όμως ενδιαφέρον υπάρχει και για το Ριζοκάρπασο και την Αγία Τριάδα.

Οι εγκλωβισμένοι στα δύο Μαρωνίτικα χωριά υπολογίζονται σε 150 άτομα, ενώ έχουν προστεθεί ήδη άλλοι 150 επανεγκατασταθέντες, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή στα άλλα δύο Μαρωνίτικα χωριά, τον Ασώματο και την Αγία Μαρίνα, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του κατοχικού στρατού, ο κ. Φωτίου είπε ότι πέραν από τις δηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς από αξιωματούχους του ψευδοκράτους, δεν έχει τεθεί κάτι επίσημα από τα κοινοτικά συμβούλια.

«Το σχέδιο επανεγκατάστασης λειτουργεί κανονικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη βάση κριτηρίων» σε Κορμακίτη, Καρπάσια, Ριζοκάρπασο και Αγία Τριάδα, είπε ο κ. Φωτίου, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους κοινοτάρχες των τεσσάρων χωριών όπου διαβιούν εγκλωβισμένοι.

Πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, τίθενται προϋποθέσεις και γίνονται έλεγχοι για να διαπιστωθεί ότι τηρούνται τα κριτήρια από τους δικαιούχους και η επανεγκατάσταση είναι πραγματική.

Τα επιδόματα για τους δικαιούχους κυμαίνονται από 350 έως 500 ευρώ κατά μέσο όρο, αναλόγως της οικογενειακής κατάστασης, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Καδής: Δεν έχουμε περιθώριο για διαμάχες στο χαλλούμι

«Ούτε περιθώριο για ανοχή της ανεπάρκειας έχουμε!!!»
Ai Em  |  11:39

Τέλος Ιανουαρίου τα νεότερα για την J&P Overseas

«Den ntreponte oi dio oikogenies (ioanou kai paraskevaide) na exoun ton kosmo tous tis TEN GROUP SERVICES ...»
APLIROTOS IPALLILOS KSA  |  22:15

Ολοκληρώθηκαν οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό

«Αγαπητοί Επίτροποι, ετοιμαστείτε για το Εύγε ή για το Γιουχάϊσμα!!! »
ΑΚΑ  |  12:26

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019

«ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ: οι ατυχήσαντες!»
ΑΚΑ  |  11:28

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση