ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:48
 

ΕΣΚ: Υπέρ της παραμονής εμπορικών διαφημίσεων στο ΡΙΚ

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα χάσει τη δυνατότητα εξασφάλισης πρόσθετων οικονομικών πόρων, αναφέρεται σε ανακοίνωση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου φρονεί ότι «δεν θα προσφέρει καμίαν υπηρεσία σε κανένα εάν υλοποιηθεί η κυβερνητική πρόθεση να αποστερηθεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση από τη δυνατότητα να διεκδικεί εμπορικές διαφημίσεις».
 
Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ αναφέρει ότι «σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι η όποια κρατική αρωγή προς τη δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να αποβαίνει σε βάρος της ιδιωτικής και αντιστρόφως».
 
Προσθέτει ότι «η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα χάσει τη δυνατότητα εξασφάλισης πρόσθετων οικονομικών πόρων πέραν της κρατικής χορηγίας και η  ιδιωτική ραδιοτηλεόραση ενδεχομένως να μην προσποριστεί κανένα όφελος».
 
Οι δυο φορείς, συνεχίζει η ΕΣΚ, «δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία, ούτως ώστε να συμπεραίνεται πως ό,τι αποτελεί απώλεια για τον ένα, συνιστά όφελος για τον άλλο».
 
Σημειώνει ότι «η τηλεθέαση, η ακροαματικότητα, η αναγνωσιμότητα και η επισκεψιμότητα κάθε ΜΜΕ είναι εμπορικά και εμπορεύσιμα προϊόντα και ως τέτοια πρέπει να τυγχάνουν επιχειρηματικής αξιοποίησης προς εξασφάλιση οικονομικών πόρων».
 
Την ΕΣΚ, την απασχολεί, όπως αναφέρει, «η βιωσιμότητα και η οικονομική ευρωστία κάθε ΜΜΕ, δημόσιου ή ιδιωτικού, διότι μέσον τους διασφαλίζονται θέσεις εργασίας, συνθήκες εργασίας αλλά και εργασιακά δικαιώματα».
 
«Ειδικά στις μέρες μας όλα τα ΜΜΕ χρήζουν θεσμικής αρωγής, τόσο κυβερνητικής όσο και ευρύτερα πολιτειακής και η ΕΣΚ προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και καλεί και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, τους εταίρους του κλάδου της ενημέρωσης, να συμπορευθούν μαζί της», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση