ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ετοιμάζονται οι όροι προσφορών για μελέτες για το λιμάνι Λατσιού

Οι συζητήσεις με το Υπ.Οικονομικών για χρηματοδότηση δύο μελετών έχουν αποδώσει καρπούς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τους όρους προσφορών για τους μελετητές που θα αναλάβουν την εκπόνηση της μελέτης του σχεδιασμού και της βιωσιμότητας του λιμανιού στο Λατσί, επεξεργάζεται ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, αφού πέτυχε έγκριση του αιτήματός του από το Υπουργείο Οικονομικών για χρηματοδότηση των μελετών. Οι όροι αναμένεται να είναι έτοιμοι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών για την χρηματοδότηση δύο σημαντικών μελετών, του σχεδιασμού και της βιωσιμότητας έχουν αποδώσει καρπούς και έχει εγκριθεί το αίτημα του Δήμου. Ο Δήμαρχος Γιώτης Παπαχριστοφή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το αίτημα εγκρίθηκε πριν από δύο μήνες.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η επέκταση του λιμανιού στο Λατσί αποτελεί κορυφαία πρόκληση για τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς καθώς η ανάγκη για σημαντικές παρεμβάσεις είναι μεγάλη ώστε να αποκτήσει τις απαραίτητες υποδομές και να αναβαθμιστεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του σήμερα αλλά και του αύριο και παράλληλα να είναι ασφαλές.

«Το πιο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε ως Δημοτική Αρχή δεν είναι να κάνουμε ένα μεγάλο έργο. Θέλουμε να δώσουμε στην Πόλη Χρυσοχούς μια πραγματική δυναμική και οντότητα με μια συνέχεια αλληλένδετων έργων που βοηθούν συνολικά στην ανάπτυξη μιας ευρύτερης περιοχής» αναφέρει ο Δήμαρχος.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχριστοφή, μετά τη μελέτη ο Δήμος θα εξετάσει ποιος θα είναι αυτός που θα χρηματοδοτήσει το έργο, η Αρχή Λιμένων, η κυβέρνηση, είτε ιδιώτης.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς ασκεί πιέσεις προς την Αρχή Λιμένων για τους χερσαίους χώρους. Πρέπει, όπως εξήγησε, «να προχωρήσουμε στις δύο μελέτες ούτως ώστε να γνωρίζουμε το κόστος και ακολούθως να προχωρήσει η επέκταση του λιμανιού που είναι αναγκαία».

Οι ανάγκες, σημείωσε, είναι μεγάλες και φαίνονται από τη ζήτηση που υπάρχει για τον ελλιμενισμό σκαφών, που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω ανυπαρξίας χώρου.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, είπε ακόμη πως έχει αποστείλει επιστολή στην Υπουργό Μεταφορών μέσω της οποίας η τοπική αρχή αιτείται την παρουσία της σε συνάντηση με την Αρχή Λιμένων προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Ο 35χρονος καταδικασθείς, με σκυμμένο το κεφάλι άκουσε το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου.

Πέντε φορές ισόβια στον Μεταξά

Δακρυσμένος ο 35χρονος είπε, «αναλαμβάνω τις ευθύνες, όσο και να το θέλω δεν μπορώ να πάρω το χρόνο πίσω. Εκφράζω μεταμέλεια ...
Του Δημήτρη Λουκά
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X