ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα μαλακά Ηλιάδης και Τράπεζα Κύπρου

Ένοχοι μόνο σε μία από τις πέντε κατηγορίες, αθώοι οι υπόλοιπο

Newsroom K

Με μια απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει έντονες συζητήσεις και για τις υπόλοιπες ποινικές που αφορούν τις τράπεζες έπεσε η κορωνίδα των ποινικών υποθέσεων που αφορούν τις τράπεζες και έφθασε ενώπιον του ακροατηρίου.

Το Κακουργιοδικείο με την απόφασή του αθώωσε τους τέσσερις κατηγορούμενους ρίχνοντας την ίδια ώρα στα μαλακά τον Ανδρέα Ηλιάδη τον οποίο βρήκε ένοχο σε μια από τις πέντε κατηγορίες αυτής της χειραγώγησης αγοράς/παραπλανητικές δηλώσεις για κεφαλαιουχικά ελλείμματα. Με την ίδια κατηγορία το δικαστήριο βρήκε ένοχη και την τράπεζα Κύπρου ως νομικό πρόσωπο.

Τα υπόλοιπα τέσσερα πρόσωπα οι Θεόδωρος Αριστοδήμου Ανδρέας Αρτέμη Γιάννης Πεχλιβανίδης και Γιάννης Κυπρής απαλλάχθηκαν και από τις πέντε κατηγορίες.

Στην απόφασή του το Δικαστήριο απάλλαξε της τράπεζα Κύπρου και τον Ανδρέα Ηλιάδη από την 2η κατηγορία που ήταν και η πιο βασική και αφορούσε την χειραγώγηση αγοράς/παράλειψει έκδοσης ανακοίνωσης ότι οι κεφαλαιουχικές ανάγκες της τράπεζας είχαν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το ποσό των 200 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί στις 10/05/2012.

Το δικαστήριο όρισε την 20η Δεκεμβρίου ως ημερομηνία αγόρευσης για μετριασμό ποινής.

Η απόφαση του Κακουργιοδικείου έρχεται μετά την απόφαση του Εφετείου για την δεύτερη ποινική επίσης της Τράπεζας Κύπρου όπου ουσιαστικά εντόπισε προβληματικό κατηγορητήριο με μια από τις κατηγορίες αυτή της χειραγώγησης αγοράς. Επί του συγκεκριμένου ζητήματος όπως καταγράφηκε και σε ρεπορτάζ της έντυπης «Κ» της περασμένης Κυριακής υπάρχουν νομικές απόψεις που υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Εφετείου ενδεχομένως να επηρεάσει την κατάληξη της πρώτης ποινικής υπόθεσης αλλά και των υπολοίπων που βρίσκονται στην φάση της εκδίκασης.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Οι ανακριτές άνοιξαν τα χαρτιά τους, τα ερωτηματικά παραμένουν

«Δηλαδή έφυγε ξιπόλυτος χωρίς να το καταλάβει; ή άφησε τα επίτηδεε; διότι ξιπόλυτος κατά λάθος δύσκολο ...»
Janice  |  00:39

Γιλντιρίμ: Σε αδιέξοδο το Κυπριακό με την ένταξη της Ε/κ πλευράς στην ΕΕ

«Ο τουρκαλλας όταν λέει αδιέξοδο εννοεί ότι έκλεισαν κάποιοι έξοδοι που οδηγούν στην αγκαλιά της τουρκιας! ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  12:16

Επίτροπος Διοικήσεως: Εντολή μου είναι να είμαι δίκαιη και όχι αρεστή

«Είναι προφανές ότι η κα Λοττίδου δεν επιθυμεί να έλθει σε αντιπαράθεση με την εκκλησία και για αυτό ...»
Leo  |  12:02

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση