ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξήγγειλε σχολή Δικαστών ο Ιωνάς

Δίνεται πρόσβαση στους πολίτες σε δημόσια έγγραφα

Newsroom K

Στην δημιουργία της νέας γενιάς δικαστικών λειτουργών οι οποίοι θα προέρχονται από σχολή που θα δημιουργηθεί ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου. Από την Πάφο και μετά από συνάντηση με την ηγεσία του Επαγγελματικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης ο κ. Νικολάου εξήγγειλε την ίδρυση σχολής Δικαστών για εκπαίδευση των λειτουργών της δικαιοσύνης πάνω σε εξειδικευμένα θέματα.

Παράλληλα με την ίδρυση σχολής για ο Υπουργός Δικαιοσύνης έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση μέσω νομοσχεδίου θα δώσει στους πολίτες πρόσβασης σε δημόσια έγγραφα. Με την πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα οι πολίτες θα γνωρίζουν για ένα αίτημα που έχουν υποβάλλει, ποιά δημόσια έγγραφα έχουν ετοιμαστεί για αυτό το σκοπό και πού βρίσκεται η όλη υπόθεσή τους, ενώ παράλληλα, θα μπορεί δικαιωματικά να λαμβάνει αντίγραφα αυτών των εγγράφων κάτι για το οποίο τώρα δεν υπάρχει διαφάνεια.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης αναφέρθηκε στην ενημέρωση που έτυχε από τον κ. Νικολάου στο θέμα επίσπευσης της απονομής της δικαιοσύνης. Με βάση την ενημέρωση η αναδιάρθρωση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης θα γίνει με βάση το μοντέλο της Ιρλανδίας με στόχο να λαμβάνεται απόφαση για μια υπόθεση εντός 9 έως 12 μηνών.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί τριτοβάθμια απονομή δικαιοσύνης δηλαδή θα υπάρχουν τα επαρχιακά δικαστήρια, δευτεροβάθμιο δικαστήριο και στην συνέχεια Ανώτερο Δικαστήριο, οπότε με αυτό τον τρόπο μια κακοδικία, θα έχει άλλα δύο επίπεδα για να εξεταστεί και να ληφθούν αποφάσεις.

Ο κ. Δημητριάδης είπε πως σύμφωνα με την ενημέρωση της οποίας έτυχαν, θα εισαχθεί πολύ σύντομα- και υπάρχουν εμπειρογνώμονες οι οποίοι εργάζονται ώστε να υλοποιηθεί το όλο σύστημα- ηλεκτρονική δικαιοσύνη, δηλαδή, όπως επεξήγησε, τα έγγραφα να υποβάλλονται ηλεκτρονικά για να επισπευσθεί πολύς χρόνος, που τώρα χάνεται .

Παράλληλα το Υπουργείο Δικαιοσύνης, συνέχισε, έχει προσλάβει εμπειρογνώμονες από την Αγγλία για να προβούν σε ριζική αλλαγή των θεσμών πολιτικής δικονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το σοκ του Κακουργιοδικείου και οι χαμένοι νέοι ψηφοφόροι...

«Να μην διερωτάσαι φίλε μου. Όταν ο κ. Γενικός θέλει πετυχαίνει καταδίκες-Ίδε περίπτωση Ρίκκου»
Κώστας  |  09:52

#PoliticsBlog Το σοκ του Κακουργιοδικείου και οι χαμένοι νέοι ψηφοφόροι...

«Γιατί ο κ. Γενικός δεν επικεντρώθηκε σε πιο σημαντικά και εύκολο να αποδειχτούν θέματα, όπως μ’ αυτούς ...»
Διερωτώμενος  |  09:38

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Οπως και στο παρελθόν,τίποτε δεν θα γίνει γιατί απλούστατα δεν θέλουμε να γίνει. »
δημος  |  13:35

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Ο καλύτερος τρόπος να διώξουμε τους εγκληματίες από το υγιή φίλαθλο κόσμο είναι να εφαρμόσουμε τα τεχνικά ...»
serafim kykotis  |  13:35

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση