ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:16
 

Έξω από το Υπουργείο οι μαθητές την Πέμπτη

Μαζική κινητοποίηση για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ΠΣΕΜ δηλώνει πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με την επιμονή του για επιβολή των εξετάσεων ανά τετράμηνο δεν της αφήνει άλλη επιλογή από το να αντιδράσει δυναμικά και καλεί όλους τους μαθητές σε μαζική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, η ώρα 10:30, ώστε να στείλουν ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα δεχτούν να μετατραπούν τα σχολεία σε κέντρα βαθμοθηρίας και εξετάσεων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΣΕΜ με αφορμή τις τοποθετήσεις του Υπουργού Παιδείας στη συνδιάσκεψη της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Λάρνακας, για την οποία αναφέρει ότι «δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να κάνει ένα διάλογο κωφών όσο αφορά τα ζητήματα της αξιολόγησης των μαθητών», η ΠΣΕΜ εκφράζει την αγανάκτησή της, αφού όπως αναφέρει «ενώ βρισκόμαστε σε διάλογο για το σχέδιο αξιολόγησης του μαθητή, ενώ σχεδόν όλοι οι αρμόδιοι φορείς εξέφρασαν την αντίθεση τους με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο ενώπιον της Επιτροπής την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και είναι έτοιμοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ενόψει της συνάντησης στις 8 Φεβρουαρίου το Υπουργείο επιμένει για την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο».

«O ίδιος ο Υπουργός», σημειώνει, «ένιωσε την ανάγκη να παρευρεθεί στη συνδιάσκεψη της ΕΣΕΜ Λάρνακας για να ενημερώσει τους μαθητές για την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο και για την αξιολόγηση του μαθητή ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος των αρμόδιων φορέων με την Επιτροπή Αξιολόγησης του Μαθητή. Το Υπουργείο έπεσε και πάλι σε αντιφάσεις, ενώ ακούστηκαν πράγματα, που δεν ειπώθηκαν ούτε δόθηκαν ποτέ γραπτώς στη ΠΣΕΜ στις συναντήσεις μας με το Υπουργείο».

Όπως συνεχίζει «δυστυχώς επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά η θέση μας ότι ή το Υπουργείο δεν ξέρει ακόμα πως θα λειτουργήσει το μέτρο που θα εφαρμόσει ή προσπαθεί να πείσει τους μαθητές με επικοινωνιακά τεχνάσματα και ψέματα».

Επίσης, αναφέρει ότι «δεν έφταναν όλα αυτά το Υπουργείο είπε στους μαθητές της Λάρνακας ότι οι εξετάσεις τετραμήνων θα εφαρμοστούν ούτως ή άλλως από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αγνοώντας πλήρως τις απόψεις μαθητών, καθηγητών και γονιών ενάντια στο μέτρο αυτό» και προσθέτει πως «το Υπουργείο με τον ετσιθελισμό του, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, τα ψέματα, τον δήθεν διάλογο που προφανώς δεν λαμβάνει υπόψη και την επιμονή του για επιβολή των εξετάσεων ανά τετράμηνο δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να αντιδράσουμε δυναμικά».

Καλεί όλους τους μαθητές να ενώσουν τις φωνές τους με τους φοιτητές και την ΠΟΦΕΝ και θα διαδηλώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι ενάντια στον αυταρχισμό, την αλαζονεία και τα αντινεανικά – αντιπαιδαγωγικά μέτρα του Υπουργείου και της κυβέρνησης.

«Την ίδια ώρα η κινητοποίηση θα είναι ένας μοχλός πίεσης ώστε το Υπουργείο να έρθει με διάθεση να λάβει υπόψη τις απόψεις μας στην συνάντηση με την Επιτροπή Αξιολόγησης στις 8 Φεβρουαρίου. Αφού αγνοούν την ηγεσία της ΠΣΕΜ ας λάβουν υπόψη τους χιλιάδες μαθητές, τους χιλιάδες μαθητές στους οποίους είμαστε υπόλογοι, τους χιλιάδες μαθητές για τους οποίους αγωνιζόμαστε, τους χιλιάδες μαθητές που θα βρεθούν έξω από το Υπουργείο στις 7 Φεβρουαρίου», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Συνελήφθηκαν τρία άτομα φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ΚΥΠΕ - Φανίτσα ...»
C.IOANNIDIS  |  21:52

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X