ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
 

Έξω από το Υπουργείο Παιδείας βρέθηκαν σήμερα οι δάσκαλοι

Στο γραφείο του ο Υπουργός δέχτηκε τριμελή επιτροπή των διαμαρτυρόμενων

Με εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Παιδείας συνέχισαν τα δυναμικά τους μέτρα οι δάσκαλοι με αφορμή την ψήφιση των νομοσχεδίων για τη μετάβαση στο νέο σύστημα διορισμών.Σημειώνεται ότι μαζι με τους εκπαιδευτικούς στο χώρο βρίσκονταν και τα παιδιά τους. Με αυτή την κίνηση οι δάσκαλοι θέλουν να δείξουν ότι η απόφαση του Υπουργείου αφήνει οικογενειάρχες στους δρόμους.

Όπως επανειλημμένα τόνισε η οργάνωση των δασκάλων με την ψήφιση των νομοσχεδίων αυτών αλλά και την γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας μένουν εκτός του νέου συστήματος περίπου 300 εκπαιδευτικοί οι οποίοι συμπλήρωσαν 30 μήνες στην εκπαίδευση και δεν καλύπτονται από την γνωμάτευση αυτή.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Υπουργός παιδείας δέκτηκε τριμελή επιτροπή των διαμαρτυρόμενων. 

Στη σύναντηση ο Κώστα Καδή ενημέρωσε την αντιπροσωπία τους ότι το επόμενο διάστημα οι δάσκαλοι θα πάρουν επιστολή στην διευθυνσή τους ως απάντηση στις επιστολές που έστειλαν μέσα από την οποία θα τους αναφέρει ποιοι μπορούν να αναγνωριστούν ως αορίστου χρόνου και ποιοι όχι βάση της γνωμάτευσης της νομικής υπηρεσίας.

Η ΠΟΕΔ εξετάζει τα επόμενα βήματα της για το πως θα κινηθεί το επόμενο διάστημα με τους δασκάλους να είναι έτοιμοι να κινηθούν νομικά.

Σε μια άλλη εξέλιξη το υπουργείο ενημέρωσε την επιτροπή των εκπαιδευτικών ότι αύριο όπως είναι προγραμματισμένο βάση του προγράμματος που δόθηκε προ ημερών στην δημοσιότητα θα ανακοινώσει την εκτίμηση των αναγκών για διορισμούς την επόμενη διετία καθώς και τις ειδικότητες στις οποίες θα διενεργηθούν εξετάσεις   

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X