ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φαίδωνος: Ακυρώθηκε καταδικαστική απόφαση εναντίον του

Η απόφαση είχε επιδικαστεί σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος ερήμην του ιδίου και αφορούσε την υπόθεση Καΐλά

Newsroom K

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσε ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ακύρωσε καταδικαστική απόφαση εναντίον του.

Η απόφαση είχε επιδικαστεί σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος ερήμην του ιδίου και αφορούσε την υπόθεση Καΐλά. Με την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Πάφου θα έχει την ευκαιρία να είναι παρών σε νέα δίκη υπερασπιζόμενος τον εαυτό του.

Η ανάρτηση του:

Κάτι δυσάρεστο για αυτούς που δεν με αγαπούν! Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ακύρωσε σήμερα την εναντίον μου, ερήμην, απόφαση της 13/3/18 (υπόθεση Καΐλάς) επειδή παρέλειψα να καταχωρήσω εμφάνιση και μου έδωσε την άδεια να καταχωρήσω εμφάνιση και υπεράσπιση επειδή έκρινε ότι αποκάλυψα εκ πρώτης όψεως υπεράσπιση και θα ήταν άδικο να αποστερηθώ του δικαιώματος να ακουστώ ενώπιον του Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης αποζημιώσεις ύψους 30.000 ευρώ στον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών Π.Ο.Σ. εκαλείτο να πληρώσει ο Δήμαρχος Πάφου .

Ο Κυριάκος Καΐλάς κινήθηκε νομικά εναντίον του κ. Φαίδωνος για αναφορές του περί “ παρανομιών” στο θέμα των επιδοτήσεων για τουρκοκυπριακή γη που υπενοικιάζει για σκοπούς καλλιέργειας.

Κάλεσμα σε όλους όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα να διασταυρώνουν τις πηγές τους πριν προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις εναντίον ανθρώπων με μεγάλη κοινωνική προσφορά όπως στην περίπτωση του Προέδρου της Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών (ΠΟΣ) Κυριάκου Καϊλά, έκανε η Οργάνωση σχολιάζοντας δικαστική απόφαση που εξέδωσε στις 13 Μαρτίου 2018 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για αποζημιώσεις προς όφελος του κ. Καϊλά.

Ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Οργάνωσης «πρόεβηκε στην καταχώριση της αγωγής με μόνο σκοπό την αποκατάσταση της υπόληψης, της τιμής και της αξιοπρέπειάς του και μετά από δημόσιο κάλεσμα στον κ. Φαίδωνα για απολογία για τα όσα δυσφημιστικά του καταλόγισε».

«Απώτερος σκοπός του Προέδρου της Οργάνωσής μας παραμένει το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου, της κοινωνίας και του αγρότη τον οποίο υπηρετεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες», κατέληξε η σχετική ανακοίνωση.

Στις 13 Μαρτίου 2018 ο κ. Φαίδωνος είχε δώσει οδηγίες στους δικηγόρους του όπως καταχωρήσουν στο Δικαστήριο αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Ο Δήμαρχος Πάφου είχε δηλώσει πως δεν είχε καμία πρόθεση να μην υπερασπιστεί τον εαυτό του στην υπόθεση, και πως η παράλειψη εκ μέρους του εμφάνισης στο Δικαστήριο με δικηγόρο οφείλεται σε λάθος, λόγω του καθημερινού βαρυφορτωμένου προγράμματος εργασίας του αλλά και των συχνών απουσιών του στο εξωτερικό για εκτέλεση των καθηκόντων του ως Δημάρχου Πάφου και του όγκου των εγγράφων που τοποθετούνται καθημερινά στο γραφείο του μέσα στα οποία παρείσφρησε το κλητήριον ένταλμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση