ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φωτίου: Μελετάται η ανασκαφή στο νοσοκομείο Παχυάμμου

Μετά από τορεπορτάζ του Διευθυντή της «Κ» στην έντυπη έκδοση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στη διενέργεια ανασκαφής στο νοσοκομείο Παχυάμμου προσανατολίζεται το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου, για την ανεύρεση Ελληνοκυπρίων πεσόντων που σκοτώθηκαν κατά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς της Τυλληρίας το 1964.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, μετά από το ρεπορτάζ του Διευθυντή της «Κ» Αντρέα Παράσχου στην έντυπη έκδοση, το Γραφείο του είναι στη διαδικασία συλλογής διαφόρων πληροφοριών από διάφορα Τμήματα της Κυβέρνησης, αλλά και εκτός Κυβέρνησης. «Αν και λέγεται ότι ο αριθμός των πεσόντων είναι 13, κανείς δεν μπορεί να ξέρει» με βεβαιότητα, είπε.
 
Αναμένεται ότι θα ακολουθήσει εισήγηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τη διενέργεια ανασκαφής στο σημείο, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως έγινε και στην περίπτωση του «Νοράτλας» και του «Φαέθων», είπε ο κ. Φωτίου.
 
Συμπλήρωσε ότι οι πληροφορίες θα αξιολογηθούν και «η πιο σωστή κίνηση θα ήταν στο τέλος να γίνει ανασκαφή εκεί, για να δούμε τί μπορούμε να βρούμε από όλες αυτές τις πληροφορίες».
 
Αναφέρθηκε εξάλλου στις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι πεσόντες ανέρχονται σε 13, ενώ κάποιοι συγγενείς δεν παρέλαβαν καθόλου οστά για την ταφή των οικείων τους. «Είναι μια κατάσταση τραγική, η οποία πονάει» είπε, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι πρωτίστως ανθρωπιστικό.
 
Ως προς τη χρονική συγκυρία, ο κ. Φωτίου είπε ότι είναι καιρός να επιληφθούν και αυτού του θέματος, υπενθυμίζοντας ότι προηγήθηκαν οι εκταφές του «Νοράτλας» και του «Φαέθων», των αντιστασιακών στο Κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ συνεχίζονται οι επιστημονικές εξετάσεις για τους ανευρεθέντες στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Ακιντζί: Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε

«Μην τα μασάς ρε μεγάλε θα σου κόψει τον μισθό σου ο Ερντογκάν;»
Mitsos  |  13:36

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X