ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φωτίου: Μελετάται η ανασκαφή στο νοσοκομείο Παχυάμμου

Μετά από τορεπορτάζ του Διευθυντή της «Κ» στην έντυπη έκδοση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στη διενέργεια ανασκαφής στο νοσοκομείο Παχυάμμου προσανατολίζεται το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου, για την ανεύρεση Ελληνοκυπρίων πεσόντων που σκοτώθηκαν κατά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς της Τυλληρίας το 1964.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, μετά από το ρεπορτάζ του Διευθυντή της «Κ» Αντρέα Παράσχου στην έντυπη έκδοση, το Γραφείο του είναι στη διαδικασία συλλογής διαφόρων πληροφοριών από διάφορα Τμήματα της Κυβέρνησης, αλλά και εκτός Κυβέρνησης. «Αν και λέγεται ότι ο αριθμός των πεσόντων είναι 13, κανείς δεν μπορεί να ξέρει» με βεβαιότητα, είπε.
 
Αναμένεται ότι θα ακολουθήσει εισήγηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τη διενέργεια ανασκαφής στο σημείο, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως έγινε και στην περίπτωση του «Νοράτλας» και του «Φαέθων», είπε ο κ. Φωτίου.
 
Συμπλήρωσε ότι οι πληροφορίες θα αξιολογηθούν και «η πιο σωστή κίνηση θα ήταν στο τέλος να γίνει ανασκαφή εκεί, για να δούμε τί μπορούμε να βρούμε από όλες αυτές τις πληροφορίες».
 
Αναφέρθηκε εξάλλου στις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι πεσόντες ανέρχονται σε 13, ενώ κάποιοι συγγενείς δεν παρέλαβαν καθόλου οστά για την ταφή των οικείων τους. «Είναι μια κατάσταση τραγική, η οποία πονάει» είπε, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι πρωτίστως ανθρωπιστικό.
 
Ως προς τη χρονική συγκυρία, ο κ. Φωτίου είπε ότι είναι καιρός να επιληφθούν και αυτού του θέματος, υπενθυμίζοντας ότι προηγήθηκαν οι εκταφές του «Νοράτλας» και του «Φαέθων», των αντιστασιακών στο Κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ συνεχίζονται οι επιστημονικές εξετάσεις για τους ανευρεθέντες στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X