ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Φυλακίστηκε» τ/κ αντιρρησίας συνειδήσεως

Στην «φυλακή» ο τ/κ ακτιβιστής και αντιρρησίας συνειδήσεως Χαλίλ Καραπασάογλου

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Στην «φυλακή» οδηγήθηκε ο τ/κ αντιρρησίας συνειδήσεως Χαλίλ Καραπασάογλου. Προηγουμένως «στρατιωτικό δικαστήριο» είχε επιβάλλει χρηματική ποινή στον ίδιον με το σκεπτικό ότι αρνείται να υπηρετήσει στον «στρατό». Μετά το τέλος της διορίας για την καταβολή της χρηματικής ποινής, οι «αρχές» συνέλαβαν τον κ. Καραπασάογλου.

Η αστυνομία «συνέβαλε» τον τ/κ ακτιβιστή στην οικία του και στην συνέχεια τον οδήγησε στην «φυλακή». Έξω από την οικία του ακτιβιστή συγκεντρώθηκα σύντροφοι και τ/κ ακτιβιστές. Ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Νέας Κύπρος, Μουράτ Κανατλί, ο οποίος είναι επίσης, αντιρρησίας συνειδήσεως αναφέρθηκε στις «παράνομες» εκφάνσεις της νέας απόφασης των «αρχών», τονίζοντας ότι το αίσθημα της δικαιοσύνης στην τ/κ κοινότητα έλαβε σήμερα ένα νέο πλήγμα.

Επίσης, ο κ. Κανατλί δήλωσε ότι οι προσφυγές τόσο του κ. Καραπασάογλου όσο και των υπόλοιπων αντιρρησιών συνειδήσεως στον Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) θα έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Οι τ/κ ακτιβιστές οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την «φυλακή» κατά τις επόμενες ώρες. Η «κυβέρνηση» πριν από λίγα εικοσιτετράωρα έφερε στην «βουλή» «νομοσχέδιο» που ρυθμίζει το καθεστώς των αντιρρησιών συνειδήσεως. Σύμφωνα με τον νέο «νόμο», οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα να επωφεληθούν από αυτό το δικαίωμα ακόμη και σε συνθήκες πολέμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Προδρόμου: Έτοιμοι για Τριμερή ακόμα και τον Οκτώβριο

«Ρωτείστε και τον Άντρο τoν φίλο του Ακιντζί αν συμφωνεί!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Σήμερα στην «Κ»: Πώς ΗΠΑ και Ρωσία έστρωσαν χαλί στην Τουρκία

«Τελικά τρεις ανάγωγοι, φιλοχρήματοι και ανιστόρητοι κυβερνούν τη Γή μας!»
ΑΚΑ  |  10:11

Προειδοποιεί για κυρώσεις ο Τραμπ, θα ανταποδώσουμε λέει ο Τσαβούσογλου

«Όταν αφήσεις την άρκαστη και απλώσει, δύσκολα την εξολοθρεύεις! Ακούς κύριε Τραμπ? »
ΑΚΑ  |  08:43

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X